Uncategorized

Θριαμβευτής στην Πόλη του!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία ακόμη νίκη για την Euroleague καθώς επικράτησε της ΕΦΕΣ με 58-61.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία ακόμη νίκη για την Euroleague καθώς επικράτησε της ΕΦΕΣ με 58-61.

Ο Θρύλος λοιπόν παρόλο τις απουσίες που είχε για άλλο ένα παιχνίδι, επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη με 58-61 της Εφές και παρέμεινε πρώτος στην κατάταξη της Euroleague μαζί με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τούς Σπανούλη, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Γουίλτζερ και Μπόγρη. Να σημειωθεί πως εκτός δωδεκάδας ήταν οι Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης και Τιλί.

Παρόλο που οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα 4-0 σερί οι ερυθρόλευκοι απάντησαν άμεσα και πέρασαν μπροστά με 4-7 χάρις τις δύο βολές του Ρόμπερτς. Ακολούθως αν και τα λάθη των Τούρκων ήταν αρκετά, αυτοί κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αλλά ένα νέο σερί του Ολυμπιακού ξανά έφερε μπροστά την ομάδα με 7-12. Βέβαια οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν έως εκεί και χάρις τον αρχηγό τους που ήταν και τότε εξαιρετικός έγραψαν ένα 0-10 σερί και βρέθηκαν για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων μπροστά (7-17). Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο που εξελίχθηκε αρκετά καλά για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Ρόμπερτς με 8 πόντους.

Ο θρύλος άρχισε κάλλιστα το δεύτερο δεκάλεπτο και με τρίποντο έκανε το 9-20. Αν και οι Μάντζαρης και Τόμπσον ήταν αρκετά δημιουργικοί στην επίθεση, η Εφές βρήκε την λύση στην άμυνα του Ολυμπιακού και μείωσε στους δύο πόντους γράφοντας με τον Άνταμς το 22-24. Παρότι λοιπόν οι Τούρκοι είχαν την ψυχολογία στα μέσα της περιόδου οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν το καθαρό μυαλό και χάρις τους Παπαπέτρου και ΜακΛίν αύξησαν και πάλι την διαφορά του σκόρ κάνοντας το 24-33. Η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την τελευταία της κατοχή στο πρώτο ημίχρονο και τελικά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να ήταν μπροστά με 25-33 πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή εμφάνιση έως τότε.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δυστυχώς το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο δηλαδή με τέσσερις συνεχόμενες πόντους της Εφές που ανάγκασε τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλέσει τάιμ βλέποντας την διαφορά να πέφτει στο 25-33. Αν και το παιχνίδι ήταν αρκετά γρήγορα και οι δύο ομάδες είχαν πολλές επιθέσεις έως τότε, τα λάθη ήταν αυτά που κυριαρχούσαν και για αυτό το σκορ ήταν τόσο χαμηλό (31-37). Τα λάθη όμως δυστυχώς ήταν προς την πλευρά των ερυθρόλευκων και χάρις  δύο του Ρόμπερτς οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο (36-37). Βέβαια οι Πειραιώτες ήταν συνεχώς μπροστά αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας καθώς η Εφές πίεζε πολύ τους περσινούς φιναλίστ της διοργάνωσης. Όμως τα τελευταία δευτερόλεπτα στην τρίτη περίοδο εξελίχθηκαν αρκετά θετικά για την ελληνική ομάδα που έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη τελικά με 39-45.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βλέποντας ότι ο Μπόγρης στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν αρκετά θετικός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά αποφάσισε να τον επιλέξει ώστε να ξεκινήσει και το τελευταίο και τέταρτο δεκάλεπτο που θα ήταν αυτό που θα έκρινε τον νικητή. Μάλιστα ο Έλληνας ψηλός σκόραρε ξανά στο παιχνίδι και έκανε το 41-47 κερδίζοντας και δύο φάουλ εν συνεχεία από τους αντιπάλους παίκτες. Παρόλα αυτά ο θρύλος δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση κυρίως επιθετικά και αυτό οι Τούρκοι το εκμεταλλεύτηκαν παίρνοντας μετά από πολύ ώρα προβάδισμα στο σκορ (48-47). Θα ήταν πραγματικά κρίμα αν έχανε ο Ολυμπιακός το συγκεκριμένο παιχνίδι αφού παρόλο τους τραυματισμούς και την απαιτητική αναμέτρηση που είχε την Τετάρτη με την ΤΣΣΚΑ τα πήγαινε αρκετά καλά και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να έμενε από δυνάμεις σε εκείνο το σημείο (52-49). Το πρόβλημα των ερυθρόλευκων τρία λεπτά πριν το φινάλε ήταν ότι επιθετικά ήταν πολύ κακοί αλλά το γεγονός ότι η άμυνα τους ήταν ακόμα εξαιρετική ήταν αυτό που τους κράταγε στο παιχνίδι (54-53). Όμως με ένα πολύ δύσκολο και μεγάλο τρίποντο του Παπαπέτρου η ομάδα του Πειραιά πέρασε ξανά μπροστά με 1.20 να είχαν απομείνει στο ρολόι (54-56). Αν και η Εφές λοιπόν έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια ήρθε εν συνεχεία και πάλι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο Βασίλης Σπανούλης που με ένα από τα τρίποντα που τον χαρακτηρίζουν επανέφερε την τάξη στο γήπεδο και έστειλε την ομάδα του στο +3 (56-59). Ακολούθως με 0.26 να είχαν μείνει ο ΜακΛίν πήρε ένα σπουδαίο επιθετικό ριμπάουντ, έβαλε δύο πολύ κρίσιμες βολές και ξανά πήγε τον θρύλο σε ασφαλές μέρος χωρίς τίποτα να μην είχε τελειώσει βέβαια (58-61). Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν στο τέλος άλλη μια σπουδαία άμυνα και πήραν την νίκη με 58-61 περνώντας άλλο ένα όμορφο βράδυ στην αγαπημένη του πόλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!