Uncategorized

Η επόμενη μέρα… πρίν την Ευρώπη

Έχουν περάσει μερικές ώρες από την ήττα στο ΟΑΚΑ και στο μυαλό του καθενός φταίνε πολλά! Ο Μπέντο, ο πρόεδρος, οι παίκτες, ο διαιτητής Μάνταλος και πολλά πολλά άλλα. Αναλόγως δηλαδή με το πως βλέπει ο καθένας το ποδόσφαιρο.

Όλα τα παραπάνω όμως (πλην του Μάνταλου)  αποτελούν μια “Ολυμπιακή” αλυσίδα. Τι εννοώ με αυτό.. Όταν κάτι δεν πάει καλά, το αλλάζεις ή έστω το διορθώνεις ώστε η αλυσίδα που λέγετε Ολυμπιακός να μένει ενωμένη…
Δεν με-μας απασχολεί τόσο η ήττα με την ΑΕΚ ως αποτέλεσμα , όσο ότι πέρα από το σουτ του Μάρτινς δεν θυμάμαι κάποια φάση που να με σήκωσε από τη θέση μου. Και το κακό είναι ότι αυτό έγινε και στον αγώνα με την Οσμάνλισπόρ. Το να θες λοιπόν, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, να μην αλλάξεις κι άλλο προπονητή μέσα στη σεζόν είναι νομίζω λογικό, από εκεί και πέρα όταν δίνεις τα κλειδιά του σπιτιού σου πρέπει και αυτός που τα πέρνει να “σεβαστεί” το σπίτι που έχεις χτίσει τόσα χρόνια. Άραγε πόσο χειρότερος θα ήταν ο Ολυμπιακός αν κατά το 70′ έμπαινε ο Τσόρι; Μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλά ματς που ο Τσόρι μπήκε αλλαγή και ο Ολυμπιακός ακόμα και αν δεν κέρδισε, άλλαξε τελείως εικόνα στον αγωνιστικό του χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο έγινε και πέρυσι στον τελικό πάλι με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε αλλά σκόραρε (μάλιστα το έβαλε ο ίδιος) και δημιούργησε φάσεις για ισοφάριση. Ίσως κάποιοι να πρέπει σιγά σιγά να βγαίνουν απ τον πάγο, κυρίως γιατί πρέπει να γίνετε και το ανάλογο rotation. Τσόρι, Καμπιάσο και Μάριν μπορεί σύμφωνα με τον κόουτς να μην έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και να μην έχουν πείσει, όμως έχουν κάτι που οι άλλοι δεν έχουν. Όπως και ο Καρντόσο άλλωστε! Έχουν παραστάσεις! Έχουν φάει τέτοια παιχνίδια με το κουτάλι!

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βαρύ. Αρχης γενομένης με τους Τούρκους μέσα στο σπίτι τους. Ο Ολυμπιακός πάει για δύο αποτελέσματα (νίκη και ισοπαλία από 1-1 και πάνω) όμως έστω και με ήττα 1-0 μένει εκτός. Τι σημαίνει ένας τέτοιος αποκλεισμός; Πολλά! Πάρα πολλά! Καταρχάς μέσα σε διάστημα μιας βδομάδας δεν θα έχει κερδίσει σε 3 σερί παιχνίδια (το ίδιο βέβαια και αν προκριθούμε με ισοπαλία) και αν βάλουμε το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ατρόμητο πριν 2 βδομάδες τα παιχνίδια γίνονται 4 (συνολικά). Και φυσικά θα υπάρχει ένας αποκλεισμός από μια ομάδα κατώτερου επιπέδου στο Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ας μην φέρνουμε όμως την καταστροφή! Ο Ολυμπιακός με νίκη μέσα στην Τουρκία μπορεί να αλλάξει πολλά! Κυρίως την ψυχολογία του καθώς θα γίνει η μόνη Ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στην Ευρώπη και φυσικά θα έχει άλλον έναν στόχο να πιάσει. Αυτόν της καλής Ευρωπαϊκής πορείας του. Αυτόν του ταξιδιού που θέλει να φτάσει μακριά, κόντρα σε όλους και όλα.
Καλώς ή κακώς λοιπόν ο Ολυμπιακός παραμένει μέσα και στους τρεις του στόχους. Το στραβωπάτημα με την ΑΕΚ έγινε αλλά φυσικά δεν χάθηκε κάτι. Ήταν καθαρά ήττα ψυχολογίας γιατί εκεί στην ΑΕΚ , όπως και στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό ζουν γι αυτο το ματς! Αυτά είναι τα “λάβαρά” τους. “Το 2016 κερδίσαμε τον Ολυμπιακό”. Αυτά θυμούνται! Επομένως, επειδή είμαστε η μόνη ομάδα που έχει κάνει ένα βήμα για την πρόκριση στους 16 του Europa League θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας από το πόστο που του αναλογεί η ομάδα να προκριθεί την Πέμπτη! Η ενδεχόμενη πρόκριση βέβαια δεν διαγράφει τα όποια… στραβά έχουν συμβεί φέτος αλλά είπαμε, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα, και φυσικά ας είναι αυτή η χρονιά μάθημα για να μην ξανάρθει.

Υ.Γ. Πολλοί έκαναν επίθεση χτες στα σχόλια του Facebook γιατί θίξαμε και το θέμα διαιτησία… Ίσως δεν είδανε ότι γράψαμε “κακή εμφάνιση” δίπλα στην “κακή διαιτησία”. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Δεν παίξαμε καλά το είπαμε αλλά κάποιες φάσεις ήταν καραμπινάτες και αν δεν τις αναφέρουμε εμείς μην περιμένετε τα “αντικειμενικά” site να τα πουν. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Υ.Γ.2 Η ομάδα θέλει στήριξη και δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς το DNA του φίλαθλου του Ολυμπιακού είναι τέτοιο που δεν δέχετε να βλέπει την ομάδα να χάνει! Και έτσι πρέπει! Όμως πρέπει να πρυτανεύει η λογική της… στιγμής! Αυτής που θα πρέπει να στηρίξεις γιατί είναι η σωστή στιγμή να στηρίξεις!

Υ.Γ.3 Την Παρασκευή το πρωί ελπίζουμε να κοιτάμε με ποιες ομάδες μπορεί να κληρωθούμε στους 16 και ποια ομάδα θα γίνει η νέα “αγαπημένη” των εξυγιαντών.

Υ.Γ.4 Ψυχραιμία!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!