Uncategorized

“Περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια καιρό”

O Έλληνας προπονητής του Ολυμπιακού  Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον αυριανό αγώνα με την ΕΦΕΣ δήλωσε:

“Μπαίνουμε στη φάση των πλέι οφ και σίγουρα είναι τα παιχνίδια που περιμέναμε εδώ και καιρό. Ξεκινήσαμε τον Οκτώβρη και δουλέψαμε σκληρά για 6.5 μήνες ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία, διαφυλάτοντας την έδρα μας να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση. Όμως αυτό δεν είναι εύκολο γιατί αντιμετωπίζουμε μια πολύ αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο δίμηνο. Η Εφές είναι μια πολύ αθλητική ομάδα που παίζει σε γρήγορους ρυθμούς. Έχει βρει χημεία στο διάστημα αυτό και έχει παίκτες που ο καθένας μπορεί να σου κάνει τη ζημιά.Έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά για αυτά τα παιχνίδια. Ο τρόπος που δουλέψαμε και αυτά που ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν μέσα στο γήπεδο είναι ακριβώς αυτά που θέλουμε να κάνουν και στη σειρά αυτή. Άρα ο τρόπος δουλειάς είναι η βάση μας ώστε να είμαστε έτοιμοι. Κοιτάμε μόνο το πρώτο παιχνίδι, όχι τη σειρά. Εδώ και καιρό έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό το παιχνίδι και μένει να ετοιμαστούμε και πνευματικά ώστε αύριο να τα δώσουμε όλα για την πρώτη μάχη. Περιμένουμε τον κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο, έχουν απομείνει πολύ λίγα εισιτήρια. Ευελπιστούμε στο sold out και ο κόσμος να ενισχύσει την ομάδα μας.

Όπως είπα η Εφές είναι μία ομάδα με πολύ υψηλό αγωνιστικό ρυθμό. Πολύ καλή στο ανοιχτό γήπεδο, στις ενδιάμεσες καταστάσεις. Σίγουρα ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι κλειδί.”

Για το αν είναι η πιο εύκολα χρονικά στιγμή αυτή για έναν προπονητή μέσα στη χρονιά από την άποψη να βρει κίνητρο ο παίκτης:

“Σίγουρα όταν ετοιμάζεσαι να παίξεις στα playoffs όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι να δώσουν το 100%. Για εμένα είναι σημαντικό πως πέραν από το κίνητρο υπάρχει και εμπειρία στην ομάδα κάτι που μετράει πολύ στο να φανούμε ετοιμοπόλεμοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.”

Για τους Γκριν, Μπιρτς, Μιλουτίνοφ και Ουότερς που δεν έχουν παίξει ξανά σε playoffs:

“Νομίζω πως η ομάδα λειτουργεί με το πνεύμα για κοιτάμε μόνο αυτό το παιχνίδι. Οι συγκεκριμένοι παίκτες παίρνουν τις πληροφορίες του προπονητικού τιμ αλλά και την εμπειρία των συμπαικτών τους για να είναι πιο έτοιμοι για τα παιχνίδια. Έχουμε δουλέψει για αυτά τα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι το προετοιμάζαμε ώστε να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Τα playoffs είναι μια διαφορετική κατηγορία αγώνων όπου μετράνε όλες οι λεπτομέρειες στις οποίες δώσαμε έμφαση όλη τη χρονιά.”

Για τους τραυματισμούς και κατά πόσον πρόλαβε ο Ολυμπιακός να καλύψει τα προβλήματα ώστε να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο:

“Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουμε δουλέψει και τις τελευταίες λεπτομέρειες με το υλικό που έχουμε και πιστεύω πως θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να ξεκινήσουμε αύριο.”

Για το πλεονέκτημα έδρας και αν αποφορτίζει το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και εκτός έδρας:

“Δεν θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτηση γιατί είπα πως κοιτάμε μόνο την πρώτη αναμέτρηση αλλά θα το κάνω. Υπάρχει η πίεση του γηπεδούχου αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί και εκτός έδρας. Έχουμε όμως στην άκρη του μυαλού μας πως είμαστε μια ποιοτική ομάδα που μπορεί να παίξει και εντός και εκτός.”

Για την παρουσία του Πάτρικ Γιανγκ:

 “Δεν θα ήθελα να μιλήσω μεμονομένα για παίκτες γιατί για να κερδίσεις παιχνίδια playoffs πρέπει να παίξει όλη η ομάδα καλά. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι κάθε παίκτης είναι πολύτιμος και πρέπει να μπορεί να δώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Σε όλες τις θέσεις και όλοι ανεξαιρέτως.”

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!