Uncategorized

Στον δρόμο για την Πόλη του

Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο με υγεία και δύναμη. Λίγες ώρες έμειναν για το τζάμπολ των κρίσιμων παιχνιδιών για την φάση των 8 της Euroleague.

Πάμε να  ρίξουμε τα δικά μας… σουτάκια στο τι είδαν τα μάτια μας στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης αλλά και στο τι περιμένουμε στα play-off.

– Αν βγάλουμε απ την εξίσωση τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός εξασφάλισε με σχετική άνεση το πλεονέκτημα έδρας σχεδόν ένα μήνα πρίν το φινάλε του νέου Πρωταθλήματος που καθιέρωσε η Euroleague.
– Σε μια νέα διοργάνωση άγνωστη για όλες τις ομάδες ο Ολυμπιακός  μπήκε στην προνομιακή πρώτη τετράδα πιο εύκολα απ ότι θα υπολόγιζαν ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι.
– Ένας Ολυμπιακός που σε όλη την διάρκεια της χρονιάς αν αναλογιστούμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματά του έκανε σχεδόν κάθε βδομάδα τις μικρές ή μεγάλες υπερβάσεις του.
– Για παράδειγμα αρχές Δεκεμβρίου χάνει για το υπόλοιπο της σεζόν ένα εργαλείο πολυτελείας που έκανε πολλές δουλειές πάνω στο παρκέ χωρίς να τις καταγράφει όλες η  στατιστική. Ντάνιελ Χάκετ ( η αδυναμία μας..)  απ την επόμενη σεζόν.
Το πάθος ο τσαμπουκάς η ψυχή που βγάζει  πάνω στο παρκέ ο Ιταλός είναι στοιχεία που δεν τα αγοράζεις και δεν τα βρίσκεις εύκολα  στη μέση της χρονιάς στην αγορά όσα χρήματα και να σπρώξεις. Δεν ξέρουμε πόσους πόντους θα είχε βάλει ο Ρίβερς στα μεταξύ μας παιχνίδια τον Ιανουάριο αν ήταν πάνω του ο Ντάνιελ…
– Επόμενη παράμετρος που η ομάδα δεν μπορούσε να ποντάρει σταθερά στην πρώτη φάση της διοργάνωσης ήταν ο Πάτρικ Γίανκ.Πλεον είναι καθαρά δικό του θέμα να καταφέρει να αποδείξει στο φινάλε της σεζόν αν αξίζει η όχι μια θέση στο ροστερ της επόμενης σεζόν.Η ομάδα του έχει σταθεί όσο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο ίδιος. Ξεκάθαρα πλέον είναι ο τρίτος ψηλός στην ιεραρχία των επιλογών του κόουτς Μπουλετ. Το θέμα είναι ότι ο οργανισμός Ολυμπιακός δεν έχει την δυνατότητα αυτές τις εποχές να δίνει αυτό το συμβόλαιο για τρίτο ψηλό και δεν είναι και δίκαιο για τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια. Ας ελπίσουμε πλέον να μπορέσει να δώσει ο Πάτρικ ένα σταθερό ποιοτικό χρόνο μέσα στα ματς.Η ομάδα τον έχει ανάγκη περισσότερο τώρα που τα παιχνίδια  καίνε αλλά ακόμα περισσότερο έχει ο ίδιος ανάγκη να ανεβάσει την απόδοση του για την συνέχεια της καριέρας του.
– Συνέχεια στις ατυχίες αυτής της ομάδας. Ο αρχηγός μας.Ο Βασίλης Σπανούλης τους πρώτους μήνες της σεζόν έδειχνε να κάνει τα πιο ώριμα ματς της καριέρας του. Το σκοράρισμα πλέον δεν ήταν η βασική του επιλογή επιθετικά.Ειχε ως αρχικό του μέλημα να μοιράσει το παιχνίδι μέσα από ασίστ να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του τραβώντας δύο ή και πιο πολλούς αντιπάλους πάνω του και σε δεύτερο χρόνο να βρει πόντους για τον εαυτό του.Με λίγα λόγια δεν τον ενδιέφερε η προσωπική του στατιστική. Ήταν βραδιές που έκανε την στατιστική του Κέμ Μπίρτς να παίρνει φωτιά.. Στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος ο Βασίλης ήταν μια μέσα μια έξω .Έχανε προπονήσεις κάθε βδομάδα με αποτέλεσμα να χάσει τον ρυθμό του και να μην μπορεί να βρει τα πατήματά που είχε στις αρχές της σεζόν. Εδώ δεν φοβόμαστε. Αν ο αρχηγός είναι καλά και νιώθει το ίδιο καλά θα είναι ο γνωστός Σπανούλης που κάνει καυτό φινάλε σε κάθε σεζόν .
– Επί της ουσίας τι μας έμεινε; με τον Γκρίν να έχει τα γνωστά σκαμπανεβάσματα με τον Παπαπέτρου σε παρόμοια κατάσταση τον Λοτζέσκι  να κοντεύει να σταματήσει το μπάσκετ (σε μια φάση άνευ ουσίας και σημασίας!) οι σταθερές που έφεραν τον Ολυμπιακό με σχετική άνεση στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος ήταν οι εξής ύποπτοι..
Γιώργος Πρίντεζης= Τι να πεις για το ΠΑΛΙΚΆΡΙ  αυτό ;
Κώστας Παπανικολάου= Τρομερό ανέβασμα μέσα στη σεζόν.Κανει τα πάντα πάνω στο παρκέ. Μαρκάρει από το ένα μέχρι το πέντε, κατεβάζει ριμπάουντ , έχει βρει ρυθμό στο τρίποντο,  έχει το καλύτερο ποσοστό στις βολές στην ομάδα! ! τρέχει το ανοιχτό γήπεδο πιο σωστά απ τον καθένα, μοιράζει και κάνα δυο τάπες σε κάθε ματς , κλέβει μπάλες , πάθος, ενέργεια , μόνο το πούλμαν της ομάδας δεν του έχουν δώσει να οδηγήσει .. ακόμα.
– Βαγγέλης Ματζαρης= Δεν κάνει τέλεια τίποτα. Αλλά κάνει τα πάντα καλά. Ξέρει πότε πρέπει να τρέξει και  πότε να πατήσει φρένο στην ομάδα , παίζει πιο ώριμα πλέον και κυρίως παίζει άμυνα για δύο ίσως και περισσότερους μέσα στα ματς.
-Αξίζει μια αναφορά στο σταδιακό ανέβασμα της απόδοσης του Νικολα Μιλουτινοφ. Σοβαρό παιδί που δουλεύει αρκετά. Δείχνει να έχει προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι του. Αμυντικά δώστου Ραντουλιτσα Τομιτς Μπουρουση και παρτου την ψυχή. Τα επόμενα χρόνια αυτό το παιδί αν συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο σκληρά θα κάνει σπουδαία πράγματα.
– Πάμε τώρα στα καυτά ματς που έχουμε μπροστά μας σε λίγες ώρες
Στο δρόμο για την Πόλη η Εφες. Θέλει προσοχή η τουρκική ομάδα του Περάσοβιτς. Δεν σε τρομάζει αλλά δείχνει σε καλή κατάσταση τελευταία. Έχει αθλητικοτητα ,τρέχει καλά το γήπεδο και της αρέσει να τελειώνει φάσεις μέσα από αιφνίδιασμο με θεαματικές καταλήξεις που της δίνουν ψυχολογία. Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί κάτι πάρα μόνο τον κακό του εαυτό.Δεν θα του χαρίσει τίποτα η Τουρκική ομάδα.  Συγκέντρωση ,πάθος και προσήλωση. Αν πάρουμε τα δύο πρώτα ματς στο Σεφ κατά 95% θα είμαστε στο φαιναλ φορ. Δεν είναι ομάδα που θα σε κερδίσει 3 φορές σε μια βδομάδα η Εφες. Καλό το ταλέντο καλό το φορμάρισμα αλλά της λείπει η φανέλα οι παραστάσεις σε οριακές  καταστάσεις και η χημεία. Στοιχεία που τα είχε η ομάδα μας υπέρ του δέοντος.
-Ας…σουτάρουμε λίγο και σε άλλα γήπεδα. Η Euroleague χωρίς δυνατές τις Μπαρτσελόνα και Μακάμπι είναι σαν ανάλατο φαγητό.Μπορεί να είναι καλύτερο για την ομάδα μας απ την άποψη του μειωμένου ανταγωνισμού αλλά μπασκετικά καθαρά , λείπουν αυτές οι δύο ομάδες με την βαριά  φανέλα με τις ιστορικές έδρες με το δυναμικό  μπασκετικό κοινό που τις ακολουθεί. Έχει ξεφύγει λίγο η κατάσταση με τις Τουρκικές ομάδες που μόνο στο όνομα δικαιολογούν την προέλευση τους καθώς έχουν Αμερικανοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

– Κλείνοντας θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτό το κείμενο σένα πολύ καλό φίλο της στήλης και φανατικό Ολυμπιακο τον Δημήτρη που θα αλλάξει επαγγελματικα στέκια και να τον ευχαριστήσουμε που με την καθημερινή μας επαφή στην δουλειά όποτε είχαμε χρόνο μας έμαθε λίγο… μπάσκετ παραπάνω όντας  άριστος γνωστής της πορτοκαλης σπυριαρας.
Καλή απόλαυση αδέρφια,ραντεβού στο ΣΕΦ..

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!