Uncategorized

Έκανε το 1-0 με 30αρα!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το “δεξί” τις υποχρεώσεις του στα play offs του πρωταθλήματος επικρατώντας με 84-54
του Άρη στο ΣΕΦ κάνοντας το 1-0 στην μεταξύ τους σειρά.

Το παιχνίδι στο ηλιόλουστο ΣΕΦ ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μην επιβάλλει τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά και τον Άρη να βρίσκεται συνεχώς μπροστά με δύο και τέσσερις πόντους. Αυτό συνεχίστηκε για 6 λεπτά στην εναρκτήρια περίοδο με το πρώτο τάιμ άουτ να βρίσκει τις ομάδες ισόπαλες 11-11. Οι ερυθρόλευκοι όμως βρήκαν μια μικρή λύση σε άμυνα και επίθεση και προηγήθηκαν ξανά με 19-13 κάνοντας ένα σερί 8-0 με τον Σπανούλη να μοιράζει και πάλι ασίστ και τον Γιάνγκ να κυριαρχήσει κάτω από το καλάθι. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 21-17.

Η δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με ένα κακό γεγονός αφού ο Ιωάννης Παπαπέτρου βρέθηκε για αρκετή ώρα στο παρκέ μετά το χτύπημα που δέχτηκε στον ώμο πάνω στην άμυνα. Ωστόσο δεν ήταν κάτι σοβαρό με τον υψηλόσωμο πάουερ φόργουορντ να σηκώνετε κερδίζοντας τα χειροκροτήματα του κόσμου. Στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός συνέχισε το ισορροπημένο του παιχνίδι μην καταφέρνοντας όμως να “χτίσει” μία διαφορά ασφαλείας αλλά να προηγείται με 29-24 σε δεκαπέντε λεπτά παιχνιδιού. Το πρώτο ημίχρονο έλαβε τέλος με το παιχνίδι να μην πείθει με βάση θεάματος αλλά τον Ολυμπιακό να κρατάει την ουσία του πράγματος αφού πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 44-31.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεκίνησε πολύ καλά το δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας να καθαρίζει το παιχνίδι αφού πήγε την διαφορά πάνω από τους 15 πόντους (52-35) εκμεταλλευόμενος την καλή απόδοση του Σπανούλη αλλά και την κακή επιθετική συμπεριφορά του Άρη. Η συνέχεια ήταν ανάλογη στο παρκέ του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να έχει μετατρέψει το παιχνίδι σε “περίπατο” καθώς αύξησε την διαφορά του πάνω από τους 20 πόντους προηγούμενος με 58-35. Η τρίτη και καθοριστική για το παιχνίδι περίοδος τελείωσε με τους ερυθρόλευκους να υποχρεώνουν τους Θεσσαλονικείς σε μόλις 7 πόντους σε δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και να προηγούνται με 64-38.

Με τον Άρη να έχει”παραδόσει τα όπλα” και τον Ολυμπιακό να συνεχίζει σε καλούς ρυθμούς ξεκίνησε η τέταρτη διαδικαστική περίοδος με την διαφορά όλο να ανεβαίνει αφού στα 3 πρώτα λεπτά το σκορ βρίσκεται στο 69-40. Ο βομβαρδισμός από την περιφέρεια συνεχίστηκε επιτυχημένα για τον Ολυμπιακό ο οποίος πλέον πήγε την διαφορά πάνω από τους 30 προηγούμενος με 82-47 και 3 λεπτά να μένουν για το τέλος. Ο Ολυμπιακός επί το βλέμμα του Γιάννη Αντετοκούμπο λοιπόν έκανε το 1-0 στην σειρά απέναντι στον Άρη επικρατώντας με 84-54. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!