Uncategorized

Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 64-62 στο ΣΕΦ και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πλέον οι ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ με όπλο τους την προϊστορία η οποία λέει ότι όποιος κερδίζει το τρίτο παιχνίδι πέρνει και το πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον σχήμα του πρώτου τελικού, δηλαδή με τους Σπανούλη, Μάτζαρη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Το παιχνίδι άρχισε δυνατά και ισορροπημένα και από τις δύο ομάδες με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν κυρίως πόντους μέσα από την ρακέτα και να προηγούνται με 12-7 χάρις το πρώτο τρίποντο του Ερίκ Γκρίν ο οποίος είναι ακόμα καυτός από το ΟΑΚΑ. Όμως η ομάδα του Πειραιά έχασε το όποιο προβάδισμα είχε δείνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με το τέλος της πρώτης περιόδου να βρίσκει το σκόρ στο 16-16.

Το κακό τέλος της εναρκτήριας περιόδου συνεχίστηκε και στην αρχή της δεύτερης με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο -5(16-21) και να έχει 2/11 τρίποντα. Εάν οι ερυθρόλευκοι βάλουν τα ελεύθερα σουτ πράγμα το οποίο δεν έκαναν μέχρι το 13’ τότε θα μπορούσαν να κερδίσουν πιο εύκολα. Η ομάδα μας ήταν κυρίως κακή αμυντικά αφού δέχτηκε 30 μέσα σε 17’ πράγμα το οποίο την είχε φέρει μέχρι και στο -7 αλλά ωστόσο το πρώτο τάιμ άουτ έφερε τους γηπεδούχους στο -3 θέλοντας να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο ημίχρονο. Και αυτό έγινε αφού χάρις την εξαιρετική κυκλοφορία στην επίθεση αλλά και την σκληρή άμυνα δημιούργησε ένα 13-3 και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος 36-33.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την αρχική του πεντάδα στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας το προβάδισμα του και βρισκόμενος πίσω με ένα καλάθι (36-38) στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου. Το παιχνίδι ήταν πολύ παρόμοιο με το πρώτο αφού αυτό που κυριάρχησε ήταν οι κακές επιθέσεις και γενικότερα το πολύ κακό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Συνεπώς και ο Ολυμπιακός ήταν κακός με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο να ήταν κοντά στο σκορ αλλά να βρισκόταν στο +2 με 41-43 και 3’ να έμεναν για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Τελικά η περίοδος τελείωσε στα ίσια και τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται για την τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο (43-43).

Ο Ολυμπιακός άρχισε και την τελευταία περίοδο κάκιστα αφού έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πάρουν μια διαφορά πέντε πόντων στα πρώτα 2’(43-48). Στο -8 ο Ολυμπιακός (5.41’) ο οποίος έπρεπε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση.(*-10). Αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο ΜΕΓΑΛΑ τρίποντα από Μάτζαρη και Σπανούλη και έφερε την διαφορά στους 4 με 4.50’ να έμεναν για το τέλος. Με 1.32 το παιχνίδι ήταν στο 61-62 υπέρ των φιλοξενούμενων. ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΆ με 63-62 και 0.31’ να έμεναν πριν το συγκινητικό φινάλε. Ο Ολυμπιακός ήταν στο +2 με 0.16 να μένουν και πλέον χρειαζόταν μια άμυνα για να κάνει το 2-1 στην σειρά. ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 64-62 ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΆΔΙΣΜΑ ΜΕ 2-1.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!