Uncategorized

Νίκησε Τρίκαλα και απουσίες!

Ο Ολυμπιακός πήρε την δευτέρα νίκη του στο πρωτάθλημα αφού επικράτησε με 86-51   των Τρικάλων στο άδειο ΣΕΦ.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος επέλεξε για την αρχική πεντάδα τούς: Ρόμπερτς, Τόμπσον, Παπανικολάου, Αγραβάνη και Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά νωθρά το παιχνίδι έχοντας ως αποτέλεσμα να πετύχει τους πρώτους του πόντους μετά από 3 λεπτά. Στου δρόμου τα μισά για την πρώτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι βρισκόντουσαν μπροστά με 9-7 έχοντας βελτιώσει την εικόνα τους σε σχέση με τα πρώτα λεπτά κυρίως επιθετικά. Ο προπονητής του Θρύλου προσπαθούσε συνεχώς με αλλαγές να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του βάζοντας μάλιστα και τον Αρσενόπουλο στο παρκέ(19-17). Το εναρκτήριο δεκάλεπτο έληξε με τους τυπικά γηπεδούχος ( αφού θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν χωρίς κόσμο) να προηγούνταν με 22-17.

Με την αρχή της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός σημείωσε την μεγαλύτερη διαφορά του στο παιχνίδι (25-18). Οι Πειραιώτες σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι τους τόσο επιθετικά που δεν είχαν σωστές επιλογές όσο και αμυντικά που υστερούσαν στην περιφερειακή άμυνα δείνοντας την ευκαιρία στα Τρίκαλα να μειώσουν σε 25-23 (15’). Οι ερυθρόλευκοι ήταν τραγικοί έξω από την γραμμή των τριών πόντων αλλά παρόλα αυτά συνέχιζαν τα εκτελούν χωρίς αποτέλεσμα την ώρα που η ομάδα της Θεσσαλίας πέρασε μπροστά με 29-31. Τελικό σκορ στο ημίχρονο ήταν το 31-31.

Οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να μπουν στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται την υπόθεση νίκη αλλά τα Τρίκαλα είχαν άλλη άποψη αφού προηγήθηκαν με 33-36.(23’). Όμως με πρωταγωνιστή τον Αγραβάνη που πέτυχε 8 πόντους σε διάστημα τριών λεπτών και τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 47-39 αναγκάζοντας τον προπονητή των φιλοξενούμενων να καλέσει τάιμ άουτ (26). Μετά από 28 λεπτά στην αναμέτρηση ο θρύλος πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο παιχνίδι μετά τις δύο βολές του Παπαπέτρου (52-41). Η τρίτη περίοδος που ήταν και η καλύτερη για την ομάδα του Σφαιρόπουλου τελείωσε με το 57-43 να ήταν το σκορ στον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ.

Οι γηπεδούχοι είχαν στην ουσία τελειώσει το παιχνίδι χάρις το +14 που είχαν αποκομίσει αλλά ακόμα έμενε ένα δεκάλεπτο για να νικήσουν το παιχνίδι. Με 6 λεπτά να έμεναν για το τέλος ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά 20 πόντων παίζοντας πολύ ωραία μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ (66-46). Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν την καλή τους παρουσία στον δεύτερο μισό του παιχνιδιού και βρισκόντουσαν μπροστά με 68-46 (37’). Το τελευταίο άκουσμα της κόρνας έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στην δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας εύκολα με 86-51.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!