Uncategorized

Πέρασε άνετα από το Αλεξάνδρειο

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την άψογη πορεία του και στο πρωτάθλημα αφού πέρασε από το Αλεξάνδρειο επικρατώντας με 55-80 του Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν στο παρκέ με τούς: Ρόμπερτς, Τόμπσον, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν παθητική στο αμυντικό της κομμάτι με αποτέλεσμα ο Άρης να προηγηθεί με 5-0. Άμεσα όμως αυτό βελτιώθηκε και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 5-5 (4’). Εν συνεχεία η ομάδα του Σφαιρόπουλου βρήκε ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ και πέρασε μπροστά με 8-14 (7’). Παρόλο που οι Πειραιώτες προέρχονταν από παιχνίδι στην Euroleague και είχαν απουσίες έδειχναν φρέσκοι και με το τέλος της πρώτης περιόδου παρέμεναν μπροστά με 14-22.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου οι ερυθρόλευκοι πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο σκορ χάρις τις βολές του Τολιόπουλου (16-27). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να αποδίδει εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο αφού πλέον έβρισκε καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και με τον Αγραβάνη αύξησε το προβάδισμα του σε 16-33. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο και συνάμα την δεύτερη περίοδο έχοντας ανεβάσει το κοντέρ στο +21(24-45). Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάφερε σε 20 αγωνιστικά λεπτά να κρατήσει τον Άρη μόλις στους 24 πόντους πράγμα που έδειχνε το πόσο καλά λειτουργεί για ακόμα μια φορά η άμυνα του Θρύλου.( Πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής ήταν ο Παπαπέτρου με 8 πόντους ενώ οι Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου είχαν 6).

Με ρεσιτάλ ευστοχίας και από τις δύο πλευρές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς μπήκαν 6 συνεχόμενα τρίποντα(Πρίντεζης, Ρόμπερτς και Τόμπσον) με τον Ολυμπιακό όμως να κρατούσε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (33-54). Οι ερυθρόλευκοι είχαν 8/14 τρίποντα και 13/23 δίποντα ενώ χαρακτηριστικό ήταν και οι 11 ασίστ. Στα μέσα της τρίτης περιόδου η ομάδα από τον Πειραιά είχε χάσει τον ρυθμό της, κυρίως επιθετικά αφού έχανε συνεχώς επιθέσεις (39-55). Ο θρύλος επέτρεψε στον Άρη να πετύχει στο τρίτο δεκάλεπτο όσους πόντους είχε πετύχει σε ένα ημίχρονο αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα το έσωσε χάρις την μαχητικότητα του στα ριμπάουντ που του πρόσφεραν εύκολα καλάθια έφτασε και πάλι την διαφορά στο +17 (45-62).

Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός στα 10 εναπομείναντα λεπτά ήταν να ροκανίσει τον χρόνο πηγαίνοντας σε μεγάλες επιθέσεις κρατώντας ταυτόχρονα την άνεση που του επέφερε το μεγάλο προβάδισμα του. Αρχικά όμως δεν τα πήγε και πολύ καλά με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείωσαν στους 13 (51-64). Οι ερυθρόλευκοι όμως είχαν όλη την εμπειρία που χρειαζόταν, και με δύο τρίποντα σε ισάριθμες επιθέσεις έστειλαν και πάλι το κοντέρ στο +20 (51-71). Η αναμέτρηση είχε ξεκάθαρα κριθεί αφού στον φωτεινό πίνακα απέμεναν μόλις 3 λεπτά και οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά με 51-73. Το τελικό σκορ στην Θεσσαλονίκη ήταν το 55-80 με τον Ολυμπιακό να δείχνει την ανωτερότητα του παίρνοντας την τρίτη του νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!