Uncategorized

Πλήρωσε τα πολλά του λάθη!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 72-54 γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στην φετινή Euroleague από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τους: Ρόμπερτς, Τόμπσον, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Η ομάδα του Πειραιά εκμεταλλεύτηκε την πολύ ηρεμία που επικρατούσε στο γήπεδο ( πραγματικά ήταν σαν να γινόταν χωρίς θεατές το παιχνίδι) και προηγήθηκε με 0-6 στα πρώτα δύο λεπτά. Οι γηπεδούχοι έκαναν εν συνεχεία ένα μικρό ξέσπασμα και μείωσαν σε 7-8 με σουτ τριών πόντων. Όμως με τέσσερις διαδοχικούς πόντους από τον Τόμπσον ο Θρύλος ξανά πήγε στο +5 (8-12). Ενώ στα πρώτα λεπτά υπήρχε η απόλυτη σιγή από το 5’ και μετά οι φίλοι της Μπαρτσελόνας δεν σταμάτησαν να τραγουδούν υπέρ της ελευθερίας τους, ( Li-be-rta) με τον Ολυμπιακό όμως να κράταγε το προβάδισμα (8’). Στην τελευταία φάση όμως του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ φάουλ και έτσι το σκορ έγινε 14-14.

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του Σφαιρόπουλου αφού δέχθηκε ένα μικρό σερί 4-0 και βρέθηκε πίσω με 18-14. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καθαρό μυαλό και αυτό φαινόταν αφού δεχόταν συνεχώς πόντους από το ποστ και από ελεύθερα σουτ. Αυτό φυσικά μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να μην το εκμεταλλευτεί και κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι ήταν πίσω με 23-16 αναζητώντας ένα ξέσπασμα μετά το τάιμ άουτ (13’). Κάτι πραγματικά απίστευτο ήταν ότι οι διαιτητές είχαν σφυρίξει τέσσερα επιθετικά φάουλ στους φιλοξενούμενους ( δύο στους γηπεδούχους) σε 14 λεπτά παιχνιδιού. Αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό ήταν ο Ρόμπερτς που με σουτ έξω από την γραμμή μείωσε σε 23-19 (16’). Η εικόνα όμως των κόκκινων βελτιώθηκε μεν αλλά όχι στον κατάλληλο βαθμό και οι Ισπανοί διατηρούσαν το προβάδισμα (27-22). Έτσι ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο έτσι έληξε και το πρώτο ημίχρονο, δηλαδή με καλάθι και φάουλ από τους γηπεδούχους. Τελικό σκορ στο ημίχρονο ήταν το 32-26 με τον Γιάννη Σφαιρόπουλου να είχε να πει πολλά πράγματα στους παίκτες στα αποδυτήρια.

Μία καλή αρχή στο δεύτερο ημίχρονο ήθελε ο Ολυμπιακός και την βρήκε, καθώς πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους έναντι κανενός της Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά η καλή απόδοση των ερυθρόλευκων δεν συνεχίστηκε και οι Καταλανοί έστειλαν και πάλι την διαφορά στο +6 (40-34). Και μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με πάνω από δέκα πόντους (45-34). Ο θρύλος αν εξαιρέσουμε τα πρώτα δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καλή συμπεριφορά κυρίως επιθετικά αφότου είχε σκοράρει μόλις 35 πόντους σε 27 λεπτά αγωνιστικού χρόνου. Παραταύτα η ομάδα του Σφαιρόπουλου βρήκε γρήγορα λύσεις και χάρις τους ΜακΛίν και Τολιόπουλου έρριψε την διαφορά στους 3 (28’). Οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά ασταθείς στο παιχνίδι τους με αρκετά κενά διαστήματα και χάρις αυτό τελείωσαν την τρίτη περίοδο στο -8 ( 49-41).
Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε το παιχνίδι με μια φράση αυτή σίγουρα θα ήταν η κάκιστη ποιότητα που προσέφεραν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός όμως έπρεπε αν βρει τις λύσεις που δεν βρήκε σε όλο το προηγούμενο διάστημα της αναμέτρησης και να κάνει την υπέρβαση στην τελευταία και καθοριστική περίοδο. Η αρχή δεν ήταν όμως καθόλου ενθαρρυντική αφού οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω με 12 πόντους (53-41)! Ήταν πραγματικά απερίγραπτο το πόσο άστοχη ήταν η ομάδα του Σφαιρόπουλου έξω από τα 6.75 (55-41). Από εκεί και πέρα το πράγμα ξέφυγε ολοκληρωτικά καθώς η Μπάρτσα πήρε διαφορά 20 πόντων (61-41). Ο θρύλος ήξερε πολύ καλά ότι αν αφήσεις τους Ισπανούς να τρέξουν είσαι τελειωμένος και την πάτησε σαν πρωτάρης. Μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού ήταν αυτοί που έδωσαν βοήθειες στην ομάδα που φαινόταν εκτός προσανατολισμού την ώρα που θυμίζουμε ότι την Κυριακή πηγαίνει ξανά στο Αλεξάνδρειο για να ξανά αντιμετωπίσει τον Άρη στο κύπελλο. Το τελικό σκορ στην Βαρκελώνη ήταν το 73-51 με τον Σφαιρόπουλο και την ομάδα του να θέλουν να ξεχάσουν αυτό το κάκιστο αποτελέσματα όσο πιό γρήγορα γίνεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!