Uncategorized

Νίκη με Πειραιώτικη μαγκιά μέσα στην Τουρκία

Ο Ολυμπιακός έκανε μια σπουδαία εμφάνιση στην Τουρκία και επικράτησε της Φενέρμπαχτσε με 83-90 κλείνοντας στόματα σε αυτά που λέγονταν το τελευταίο διάστημα.

Για το ξεκίνημα αυτής της πολύ σημαντικής αναμέτρησης ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε τους Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.

Το πρώτο καλάθι για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον Γιώργο Πρίντεζη που μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε σε 2-2 μετά από το τελείωμα το Βέσελι προηγουμένως. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν δύο λάθη σε ισάριθμες επιθέσεις τους και μετά από πέντε λεπτά αγώνα ήταν πίσω με 10-5. Όμως με ένα μικρό σερί 2-7 και χάρις τον Στρέλνιεκς που ευστόχησε σε τρίποντο και τον Πρίντεζη που είχε 6 πόντους οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 12-12. Μάλιστα με 3.49 να έμεναν για το τέλος της πρώτη περιόδου οι Πειραιώτες πέρασαν μια μπροστά με 12-14. Ο Τόμπσον μπήκε αποφασιστικά προς το καλάθι της Φενέρ και πέτυχε ένα ωραίο λέι απ φέρνοντας την ομάδα του στο +4 (14-18). Τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν το 17-18 με τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα να ήταν αρκετά συγκεντρωμένος και στις πλευρές του παρκέ κλέβοντας αρκετές μπάλες στην άμυνα και εκμεταλλεύοντας τα πλεονεκτήματα που είχε στο παιχνίδι με πλάτη.

Παρόλα αυτά ο Θρύλος δεν άρχισε καθόλου καλά την δεύτερη περίοδο αφού δέχτηκε 7-0 σερί στα πρώτα λεπτά αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Οι ερυθρόλευκοι σε σχέση με τα πρώτα δέκα δεν ήταν τόσο αποδοτικοί στο επιθετικό κομμάτι και για αυτόν το λόγο οι Τούρκοι ήταν στο +6(29-23). Την πρώτη του συμμετοχή στην Euroleague πραγματοποίησε ο Γουίλτζερ με την φανέλα του Ολυμπιακού ενώ θυμίζουμε ότι είχε αγωνιστεί λίγα λεπτά και με το Ρέθυμνο την Κυριακή. Εν συνεχεία με ένα αρκετά καλό διάστημα προς τα τέλη του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα 0-7 σερί και μείωσαν στον πόντο την διαφορά (32-31). Τόσο η Φενέρ όσο και ο Ολυμπιακός ήθελαν να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο ημίχρονο με τους Τούρκους όμως δυστυχώς να το κατάφερναν αφού πήραν μάλιστα και διψήφια διαφορά στο τέλος (40-30).

Οι Πειραιώτες επί τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαν καταφέρει να βγάλουν ούτε μια άμυνα με αποτέλεσμα η Φενέρ να ήταν στο +12 (49-37). Το στίγμα όμως για την αντεπίθεση, έδωσε ο Ρόμπερτς με δύο δικά του τρίποντα μειώνοντας τελικά σε 49-42. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ήταν πραγματικά ασύλληπτος σε όλο το παιχνίδι μέχρι τότε αλλά στην τρίτη περίοδο έκανε το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού του έχοντας 3/3 σουτ έξω από την γραμμή (4/4 στο παιχνίδι) κατεβάζοντας ακόμα πιο κάτω το προβάδισμα των γηπεδούχων (49-45). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν καθόλου την συγκέντρωση τους ακόμα και όταν η Φενέρ ήταν στο +13 και γύρισαν το παιχνίδι μέσα σε πέντε λεπτά μειώνοντας πλέον στο καλάθι (49-47). Και όχι μόνο αυτό αλλά ο ανανεωμένος Θρύλος βγήκε ξανά πρώτος στην επιφάνεια βουλιάζοντας τους Τούρκους χάρις το τρίποντο του Τόμπσον (51-52). Με άλλο ένα φοβερό σουτ τριών πόντων ο Ρόμπερτς έκλεισε απόλυτα επιτυχώς το τρίτο δεκάλεπτο με του φιλοξενούμενους να ήταν μπροστά με 53-57.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά στο μισάωρο και αυτό που έμενε πλέον ήταν να μην χάσουν την συγκέντρωση τους στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο που θα έκρινε την αναμέτρηση. Και αυτό στην έναρξη της τέταρτης περιόδου το πέτυχε αφού ο ΜακΛίν σκόραρε 5 πόντους και έδωσε αέρα 6 πόντων στον Ολυμπιακό (56-62). Αυτό το παιχνίδι δεν γινόταν να το χάσει ο Θρύλος αφού το ρεσιτάλ των τριπόντων συνεχιζόταν και ο Στρελνιεκς ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να γίνει “κόκκινος” και να καλέσει και πάλι τάιμ άουτ (58-67). Είχαν μείνει μόλις 3.36 για το φινάλε και η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν ακόμα στο +9 (60-69). Δείγμα της εξαιρετικής άμυνας που έπαιζε ο Ολυμπιακός ήταν οι μόλις 60 πόντοι που είχε πετύχει μια κατά φύση επιθετική ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν και τους δέκα πόντους της διαφοράς μετά το καλάθι του Παπανικολάου αλλά άμεσα η γηπεδούχος μείωσε στους 8 (63-71 με 2.30). Αν και η Φενέρ βρήκε δύο εύκολα τρίποντα ο Θρύλος ήταν ακόμα στο +6 ένα λεπτό πριν το τέλος μιας φοβερής εμφάνισης στην Τουρκία. Ακατάλληλα για καταδίκους ήταν τα τελευταία λεπτά αφού έμπαιναν συνεχώς πόντοι. Είχαν μείνει 0.23’’ και οι ερυθρόλευκοι ήταν στο +2 (73-75) αλλά έκαναν ένα κομβικό λάθος δείνωντας την μπάλα στην Φενέρ για την τελευταία επίθεση. Το παιχνίδι όμως είχε δρόμο ακόμα γιατί η Φενέρ έβαλε δύο βολές και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Ήταν πραγματικά κρίμα γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πολύ κόπο για να φτάσει μέχρι εκεί αλλά η πίεση της έδρας τελικά έφερε την αναμέτρηση σε ακόμα ένα πεντάλεπτο. Οι δεν έδειχναν κουρασμένοι και μπήκαν στην παράταση με ένα 0-4 στο ξεκίνημα ( 77-81 με 2.47). Ο Θρύλος έκανε ένα δώρο στους Τούρκους χάνοντας την συγκέντρωση του στο τέλος της κανονικής περιόδου αλλά δεν μπορούσε να κάνει και δεύτερο και χάρις τον αρχηγό του στο παιχνίδι Γιώργο Πρίντεζη ξανά πήγε στο +8 (79-87). Και αυτός που του έστειλε στο καναβάτσο ήταν ο Στρέλνιεκς με ένα τρίποντο από την γωνία βάζοντας την τελική υπογραφή στην καταδίκη της Φενέρ με το τελικό 83-90!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!