Uncategorized

Μίλησε για Σπανούλη, Παναθηναϊκό και όχι μόνο ο κόουτς!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό μίλησε στα μέσα και αναφορικά με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη,απάντησε:

«Για τον Βασίλη έχω πει ότι μόνο όταν είναι εντάξει το πόδι θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα και επειδή έχει μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός θα χρειαστεί και ένα διάστημα για να αγωνιστεί. Έχουμε καιρό ακόμα…».

Ενώ αρχικά είχε πει:

«Μετά το παιχνίδι στη Βαρκελώνη παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα. Παίζουμε με μία ομάδα σε ένα τοπικό σπίτι, τον Παναθηναϊκό, για την Ευρωλίγκα. Είναι μία καλή ομάδα που την ξέρουμε και μας ξέρουν καλά. Και θεωρώ ότι έχουμε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνουμε τα πράγματα τα οποία έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα, για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να έχουμε την ανάλογη συγκέντρωση.

Απ’ ότι έμαθα υπάρχει sold out και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και να μας βοηθήσει με τη φωνή του και μόνο για να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε στον Μαραθώνιο της Ευρωλίγκας.

Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί η εμφάνισή μας στην επίθεση στα τελευταία ματς και έχουμε δουλέψει κάποιες λεπτομέρειες. Υπήρχε κάποια ανισοροπία σε κάποια στοιχεία μέσα στο παιχνίδι, θα χρειαστούμε καλύτερο διάβασμα, θα χρειαστούμε κάποιες λεπτομέρειες καλύτερες για να μπορέσουμε να εκτελέσουμε καλύτερα και να είμαστε πιο αποδοτικοί.

Η ήττα πονάει, αλλά παράλληλα σου δείχνει και κάποια στοιχεία που πρέπει να δουλέψεις, άρα προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτό μετά τη Βαρκελώνη. Είδαμε ποια λάθη έγιναν για να τα διορθώσουμε και να δουλέψουμε και θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι. Μετά τη Βαρκελώνη δεν είχαμε προπόνηση γιατί είχαμε τον Άρη, για αυτό και οι προπονήσεις αυτής της εβδομάδας ήταν με αυτήν την κατεύθυνση για να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Σε ερώτηση για το αν θα συμπεριλάβει τον Κάιλ Γουίλτζερ στα πλάνα του, απάντησε: «Ειλικρινά δεν έχω ακόμη αποφασίσει θα κάνουμε και τη σημερινή προπόνηση, θα κάνουμε και την αυριανή με τα σουτ και τελευταία στιγμή θα αποφασίσω για τον Γουίλτζερ. Είναι νωρίς ακόμη, δεν έχει μπει καλά καλά στην ομάδα, να δούμε, ίσως είναι λίγο ρίσκο να τον βάλουμε, ίσως να τον χρειαστούμε, ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει».

Και συνέχισε: «Σίγουρα κάθε προπόνηση βοηθάει για να βελτιωθούμε, όπως και τα παιχνίδια βοηθούν στα οποία βλέπεις τα λάθη σου. Αλλά αν δεν δουλέψεις στην προπόνηση δεν υπάρχει άμεση βελτίωση. Όσο περνάει ο καιρός, το έχω ξαναπεί αυτό, θα βελτιωνόμαστε. Έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες στην ομάδα αλλά και στην πεντάδα και είναι λογικό όσο περνάει ο καιρός να βελτιωνόμαστε. Έχουμε δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής και εκείνο που είναι το ζητούμενο είναι να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες και να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση, ώστε να αποδώσουμε και καλύτερα. Όχι ότι δεν παίζουμε καλά και τώρα, απλά να αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Να μην έχουμε κενά και να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες που είναι σημαντικά.

Σίγουρα όταν προετοιμάζεις ένα παιχνίδι βλέπεις τα τελευταία παιχνίδια του αντιπάλου και ασφαλώς βλέπεις τις αδυναμίες μίας ομάδας και εκεί προσπαθείς να χτυπάς. Αυτό το κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια όχι μόνο τώρα. Σίγουρα μελετάμε όλα τα παιχνίδια του αντιπάλου».

Ο κόουτς αναφέρθηκε ξανά στην παρουσία του κόσμου, τονίζοντας: «Η παρουσία του κόσμου είναι σημαντική. Το τελευταίο παιχνίδι το δώσαμε κεκλεισμένων των θυρών και ήδη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα παίζουμε χωρίς την παρουσία των φιλάθλων. Η παρουσία τους θα μας δώσει ώθηση στην ομάδα και τους παίκτες. Υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν έχουν δει ακόμη τον κόσμο του Ολυμπιακού και χαίρομαι που θα γίνει αύριο αυτό. Απ’ την άλλη, επειδή είπατε για τους πόντους που χάσαμε με την Μπαρτσελόνα, δεν μετράει η διαφορά τόσο πολύ αλλά η εικόνα που δεν ήταν καλή. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει με 5 πόντους με την ίδια εικόνα, άρα αυτό είναι που μετράει όχι η διαφορά».

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες, ξεκινήσαμε καλά και κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και σημαντικό. Εμείς αφοσιωνόμαστε τώρα σε αυτό το παιχνίδι και έχουμε προετοιμάσει την ομάδα για να δώσουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν σημαντικό αντίπαλο.

Οι παίκτες μας δεν ζουν σε έναν άλλον κόσμο. Ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός όπως είπατε έχει χάσει δύο παιχνίδια και δεν έχει κάνει εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, άρα θα ψάξει σίγουρα να χτυπη΄σει αυτό το παιχνίδι. Το ξέρουμε. Και εμείς όταν δίνουμε τέτοια ματς έχουμε έξτρα κίνητρο. Το ξέρουμε εμείς και οι παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και να έχουμε αποφασιστικότητα και να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι το θέλουμε πιο πολύ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!