Uncategorized

Νίκησε και πετάει για Πορτογαλία

Ο Ολυμπιακός έκανε 20 τους βαθμούς του στο πρωτάθλημα αφού επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού σε ένα πολύ δυνατό και γεμάτο ένταση παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Έλληνας τεχνικός των ερυθρόλευκων επέλεξε για την ενδεκάδα τούς Προτό, Μποτία, Σισέ, Ομάρ, Κούρτη, Ζιλέ, Ταχτσίδη, Καρσελά, Μαρίν, Φορτούνη και Ανσαριφάρντ.

Πρίν από την σέντρα της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στην Μάνδρα λόγο της καταστροφικής πλημμύρας. Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη κατοχή της μπάλας, με τον Λεβαδειακό να μην μπορούσε να περάσει ούτε καν το κέντρο χωρίς βέβαια να υπήρχε κάποια φάση μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για την ομάδα του Λεμονή έγινε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Καρσελά έκανε για εξαιρετική ενέργεια από δεξιά περνώντας τρείς παίκτες του Λεβαδειακού, μπήκε στην περιοχή αλλά η πάσα του χτύπησε πάνω σε παίκτη των ερυθρόλευκων με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ιρανός φόρ των Πειραιωτών μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο κεντρικός αμυντικός του Λεβαδειακού με τάκλιν πρόλαβε τον Φορτούνη που ήταν με κενή εστία. Ο θρύλος είχε βρεί ρυθμό και μετά από πάσα του Ρομαό ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε απέναντι από τον Μπόκα αλλά από πλάγια θέση στόχευσε το σώμα του τερματοφύλακα (28’). Οι φάσεις έπεφταν βροχή αλλά όχι τα γκολ γιατί και πάλι ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας αλλά αυτή την φορά εκτέλεσε πάνω από τα δοκάρια (31’). Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μαρίν μπήκε στην περιοχή γύρισε στο πέναλτι αλλά και πάλι ο πορτιέρο των Βοιωτών είπε όχι στο πλασέ του Φορτούνη. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει και τελικά βρέθηκε στο 43’ αφού μετά από πάσα του αρχηγού του Ολυμπιακού ο Ζιλέ πέρασε δύο παίκτες και πλάσαρε άψογα γράφοντας το 1-0 πριν το τέλος των 45 λεπτών που έμελλε να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές και μόλις 6 λεπτά αργότερα ο Κούτρης μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κοντά στο 2-0 αλλά θα έπρεπε να περιμένει κι άλλο καθώς ο Φορτούνης από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει. Όσο οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν και άλλο τέρμα ο Λεβαδειακός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις χωρίς παρόλα αυτά να δημιουργούσε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι τότε. Βλέποντας αυτό ο Τάκης Λεμονής έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 59’ βάζοντας στο γήπεδο τον Σεμπά αντικαθιστώντας τον Καρσελά. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλη μεγάλη αφού τόσο ο Καρίμ όσο και ο Φορτούνης σε δεύτερο χρόνο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων μέσα από την περιοχή. Και στο 68’ μετά από κόρνερ ο Λεβαδειακός με τον Τριποτσέρη που πήρε την κεφαλιά έκανε το 1-1 φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια και αλλάζοντας όλη την ροή του (67’). Και σαν να μην έφτανε αυτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά στην κόντρα αλλά ο Προτό κράτησε την ομάδα από την αυτοκτονία. Στο 77’ οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν την δεύτερη αλλαγή βάζοντας τον Μαρτίνς στην θέση του Ταχτσίδη. Ενώ στην επόμενη φάση ο Τζουρτζεβιτς πέρασε αντί του Φορτούνη.

Στο 82’ μετά από σέντρα του Ομάρ ο Τζουρτζεβιτς από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής έστειλε πολύ ψηλά άουτ φέρνοντας έντονες αποδοκιμασίες. Ήταν πολύ άτυχος ο Ολυμπιακός και κάποια στιγμή έπρεπε να του χαριστεί και η τύχη αφού όταν ο Κούρτης εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ο Επασί δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στο βάθος της εστίας του (83’). Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ξανά και πήρε άλλη μια νίκη!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!