Uncategorized

Δεύτερη σερί βαριά ήττα σε εκτός έδρας ματς

Για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα για το πρωτάθλημα της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ηττήθηκε απ’ την Χιμκι στην Μόσχα με σκορ 82-54.Οι Ρώσσοι ήταν ανώτεροι σε άμυνα και επίθεση και τα 40 λεπτά ενώ οι ερυθρόλευκοι δεν μπήκαν ουσιαστικά ποτέ στο γήπεδο. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν είχε στην διάθεση του τον Τζαμέλ ΜακΛιν ,ο οποίος δεν κέρδισε την μάχη με τον χρόνο και έμεινε εκτός δωδεκάδας παραχωρώντας την θέση του στον Βασίλη Τολιόπουλο. Μάντζαρης, Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Μιλουντίνοφ ήταν οι πρώτες επιλογές του κόουτς στο ματς.
Στην πρώτη περίοδο, Μιλουντίνοφ και Σβέντ σκόραραν τους πρώτους τους πόντους απ’ την γραμμή της φιλανθρωπίας με τους Ρώσους να προηγούντε με 3-2. Ο Μάντζαρης τιμώρησε την άμυνα με σουτ 3 πόντων και τους γηπεδούχους να αντιδρούν με συνεχόμενες καλές άμυνες και ένα επιβλητικό σερί 18-0 χτίζοντας μια διαφορά ασφαλείας για το 21-5. Ο Μιλουντίνοφ με 2/2 εύστοχες βολές μείωσε σε 21-7, ενώ ο Σβεντ κέρδισε δεύτερο φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων και ευστόχησε σε 2 απ’ τις 3 βολές για το 23-7. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι στην άμυνα και σε εξαιρετική επιθετική βραδιά. Η διαφορά έφτασε στο +18(28-10) 1.5 λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Το μόνο που κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι ήταν να μειώσουν σε 28-14 σε μία περίοδο που σημειώθηκαν 5 λάθη.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν η σειρά του Στρένλιενκς να κερδίσει βολές σε προσπάθεια τριών πόντων και μείωσε σε 28-17. Ο Παπαπέτρου μείωσε από κοντά για το 30-19, αλλά ο Μάρκοβιτς με ένα εύκολο μπάσιμο και ο Χάνεϊκατ με τρίποντο ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 35-19. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ κάνοντας για δεύτερη φορά στο ματς double-score 5 λεπτά πριν την ανάπαυλα σε 40-20. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ακουμπήσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι αλλά η άμυνα της Χιμκι ήταν τόσο καλά στυμμένη αποφέροντας καρπούς και εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Το ημίχρονο έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και τις ομάδες να αναχωρούν για τα αποδυτήρια με σκορ 49-25 .
Στην επανάληψη, ο Τόμας με ένα χουκ έκανε το 51-25 με τον Ολυμπιακό να απαντά με τον Σπανούλη και ένα θεαματικό μπάσιμο απ’ τον Παπανικολάου σε αιφνιδιασμό για το 51-29. Ο Τζέκνκινς σούταρε για 3 σε δευτερεύον αιφνιδιασμό με τον Σπανούλη να απαντάει και τον Παπαπέτρου στην συνέχεια με ένα follow κάρφωμα να μειώνει σε 54-34. Το ηθικό των Ρώσσων όμως δεν έπεφτε και με 5 συνεχόμενους πόντους απ τον ηγέτη τους Αλεξέι Σβεντ ανέβασαν την διαφορά ξανά στο +25(59-34). Πρίντεζης και Στρένλιενκς μείωναν, αλλά Τόμας και Σβεντ απαντούσαν με την διαφορά να μην ξεκολλάει απ του +25, με την Χιμκι να έχει ένα εύκολο απόγευμα και τον Ολυμπιακό να μην έχει όρεξη στην άμυνα, μιας και στην δεύτερη και τρίτη περίοδο δεν συμπλήρωσε τα 5 ομαδικά, σημάδι χαλαρής άμυνας. Το δεκάλεπτο έληξε 65-38.
Το τελευταίο, και βασανιστικό δεκάλεπτο για τους ερυθρόλευκους, ξεκίνησε με τους Άντερσον και Τζένκινκς να διευρύνουν το προβάδισμα σε 69-38 και τον Τόμπσον με 2 εύστοχες βολές να μειώνει σε 69-40. Ο Τζένκινκς , με ή χωρίς άμυνα , πυροβολούσε απ’ την περιφέρεια με τον Γουίλτζερ να απαντάει για το 72-43. Η κούραση, η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και ηρεμίας ήταν εμφανές καθώς οι πειραιώτες δεν μπορούσαν να σκοράρουν από ένα σημείο και μετά ούτε απ’ το ύψος του φάουλ. Ο Γουίλτζερ σκόρερ για τρεις με δισταγμό για το 74-49 με τον Μάρκοβιτς να απαντάει  και με τον Μόνια να κάνει το 79-49. Το παιχνίδι έληξε 82-54

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!