Uncategorized

Βαριά ήττα!

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μια πολύ βαριά ήττα από την Μπασκόνια με 86-54 γνωρίζοντας την 5η του ήττα στην Euroleague!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν γνώρισε την ήττα με σκορ 86-54. Η μεγάλη αστοχία απ την περιφέρεια (19%-5/26), κακή παραγωγικότητα στο δεύτερο δεκάλεπτο(20-9) και μια αμυντική λειτουργεία στην τρίτη περίοδο που μόνο Ολυμπιακό δεν θύμιζε ήταν τα αίτια της αποψινής ήττας.
Ο κόουτς Σφαιρόπουλος είχε στην διάθεση του τους μεγάλους απόντες της Κυριακής, Ρόμπερτς και Στρένλιενκς, ενώ εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Βασίλης Τολιόπουλος. Οι πειραιώτες ξεκίνησαν το ματς με τους Μάντζαρη και Σπανούλη στα guards, Παπανικολάου στο 3,Πρίντεζη στο 4 και Μιλουντίνοφ στο 5.
Στην πρώτη περιόδο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά τρέχοντας ένα σερί 8-0 πριν καν την συμπλήρωση των πρώτων 2 λεπτών. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 7-10, για να έρθει στην συνέχεια ο αρχηγός και με δύο απ τα αγαπημένα του σουτ, αρχικά  απ τα 7.5 μέτρα για το 7-13 και στην συνέχεια απ τα 6.75 για το 10-17 δίνοντας αέρα 7 πόντων. Ο Βόιτμαν απάντησε αλλά ο Μάντζαρης με ένα γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 12-20. Το δεκάλεπτο έκλεισε με ένα buzzer-beater alley-oop κάρφωμα του Βόιτμαν , ο οποίος ήταν και ο πρωραγωνιστής των γηπεδούχουν στην πρώτη περίοδο, κάνοντας το 16-21.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση. Ο Βόιτμαν μείωσε με ένα γκολ-φάουλ αρχικά σε  19-21 και στην συνέχεια με 2/2 εύστοχες βολές απ τον Γκαρίνο σε 21-23. Ο Πρίντεζης έδωσε ανάσα για τον Ολυμπιακό και με 2 συνεχόμενα πεταχτάρια έκανε το 23-27. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, ανέβασαν στροφές και 2 λεπτά πριν το ημίχρονο ο Γκαρίνο με 5 συνεχόμενους πόντους έβαλε την Μπασκόνια σε θέση οδηγού με 34-30. Οι ερυθρόλευκοι αστόχησαν σε 3 ελεύθερα σουτ με την άμυνα να είναι σε αδράνεια τα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 36-30 με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει σκορ απ την περιφέρεια έχοντας 22% στα τρίποντα (4/18).
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι διεύρυναν το σερί του δεύτερου δεκαλέπτου σε 15-0 δίνοντας βραχεία κεφαλί στο σκορ κάνοντας το 42-30. Ο Πρίντεζης από κοντά έβαλε τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος μειώνοντας σε 10 (42-32).Ο Βόιτμαν με 4 συνεχόμενους πόντους και ο Σινγκέλια με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έφεραν το ματς στο +16 (48-32), για να ρθει και πάλι ο Βόιτμαν και με τρίποντο να κάνει το +17(53-36). Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων, ενώ ο Πομπουά με την σειρά του έγινε πρωταγωνιστής του ματς και με 5 προσωπικούς πόντους ανεβάσε την διαφορά στους 22 (58-36), ενώ Βοίτμαν και Σινγκέλια έδειχναν ασταμάτητοι κάνοντας το 63-36. Η άστοχη βολή του Στρένλιενκς, του πιο εύστοχου παίκτη των ερυθρολεύκων, ήταν ένα ακόμη σημάδι της πολύ κακής εμφάνισης του Ολυμπιακού. Η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους, πρώτα με τον Σινγκέλια (68-37) και στην συνέχεια με τον Βιντόζα (72-40). Η περίοδος έκλεισε με 74-44 μαζί με μία ακόμη κακή άμυνα της τελευταίας στιγμής. 
Η τελευταία, διαδικαστικού χαρακτήρα πλέον, περίοδος ξεκίνησε με τον Ρόμπερτς να είναι εύστοχος απ την γραμμή της φιλανθρωπίας με 2/2 βολές και τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να προσφέρουν θέαμα με ένα ακόμη alley-oop κάρφωμα για το 74-44. Ο Τζάνινγκ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και σε ένα αψυχολόγητο τρίποντο απ τα 8 μέτρα έδωσε προβάδισμα 34 πόντων  στην Μπασκόνια με 78-44. Ο Τόμπσον με ένα έμμεσο τρίοντο έκανε το 78-47 χωρίς αυτό να τρομάζει τους Ισπανούς,  οι οποίοι έκανα στο γήπεδο ότι ήθελαν. 3 λεπτά πριν την λήξη ο Ντιοπ με περίσσιο θράσος έκανε το 84-49 και στην συνέχεια με πανομοιότυπο τρόπο έκανε το 86-49 δίνοντας το μεγαλύτερο προβάδισμα στο ματς (47 πόντοι). Το εφιαλτικό βράδυ για τους πειραιώτες έκλεισε με τρίποντο του Παπανικολάου κάνοντας το 86-54.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!