Uncategorized

3 στα 3 σε τελικούς απέναντι στην ΑΕΚ ο Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν συναντηθεί τρεις φορές σε τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να μετρά ισάριθμες νίκες- κατακτήσεις!

Το 1976 λοιπόν Ολυμπιακός και ΑΕΚ βρέθηκαν αντιμέτωποι στον ιστορικό πρώτο τελικό Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν στο δρόμο για τον τίτλο τον Παναθηναϊκό (60-64), τον Αίολο (50-68), τον Δημόκριτο (87-70) και στα ημιτελικά τον Ηρακλή (71-73) και στον τελικό της Γλυφάδας με τους Καστρινάκη και Γιατζόγλου πρωταγωνιστές επικράτησε εύκολα με 81-69 κάνοντας το νταμπλ.

Δύο χρόνια μετά οι δύο ομάδες ξανασυναντόνται στο Παναθηναϊκό στάδιο με τον Ολυμπιακό να σηκώνει ξανά την κούπα επικρατώντας με 83-72. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στηβ Γιατζόγλου.

Ξανά μετά από δύο χρόνια και συγκεκριμένα το 1980 οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος για τελευταία φορά (μέχρι σήμερα) και το αποτέλεσμα θα είναι πάλι υπερ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη φορά πιο δύσκολα, με 85-80 στον τελικό στο Παναθηναϊκό Στάδιο σήκωσαν το τρόπαιο με τους Γιατζόγλου και Καστρινάκης να κάνουν πάλι τη διαφορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!