Uncategorized

Αγχωτικό… 1-0

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά με αντίπαλο την Κύμη για την πρώτη φάση των play offs του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε με 78-75 στο ΣΕΦ. Πλέον οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται μια ακόμη νίκη ώστε να πάρουν την πρόκριση και θέλουν να την πραγματοποιήσουν το Σάββατο που θα δώσουν το επόμενο παιχνίδι της σειράς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλους συμπεριέλαβε στην δωδεκάδα της αναμέτρησης και τον Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος επέστρεψε από την τραυματισμό του ενώ κανονικά σε αυτήν βρέθηκαν και οι Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου. Εκτός θυμίζουμε παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Τέλος να σημειωθεί πως η ομάδα της Κύμης τερμάτισε στην 6η θέση της τελική βαθμολογίας και διαθέτει αρκετά ποιοτικούς παίκτες και ένα πολύ καλό προπονητή ( τον Γιάννη Καστρίτη).

Αρχική πεντάδα : Σπανούλης, Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Ουίλτζερ και Μπόγρης.

Πριν από το ξεκίνημα του αγώνα η ΚΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τον Νίκο Μπάρλο ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί. Αυτός που τον τίμησε ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που ήταν συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα νέων το 2005-2006. Οι Πειραιώτες άρχισε εξαιρετικά το πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν νωρίς νωρίς με διψήφια διαφορά, έχοντας ως κορυφαίο τον Κάιλ Ουίλτζερ με 2/2 τρίποντα έως τότε. Η εξαιρετική απόδοση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε αφού η άμυνα τους ήταν για σεμινάριο και στο κομμάτι της επίθεσης έβρισκαν τις λύσεις τόσο από την περιφέρεια όσο και από την ρακέτα. Σκορ στην πρώτη περίοδο το 25-8.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διαφορά 20 πόντων έχοντας και τον Γιώργο Πρίντεζη στο παρκέ μετά από καιρό. Πραγματικά η άμυνα των ερυθρόλευκων ήταν εντυπωσιακή μέχρι τότε έχοντας δεχθεί μόλις 11 πόντους σε 15 λεπτά παιχνιδιού. Έξι λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Γιάννις Στρέλνιεκς βρέθηκε στο παρκέ μετά από σύγκρουση με έναν αντίπαλο και το ιατρικό επιτελείο κατευθύνθηκε μαζί του αμέσως στα αποδυτήρια. Βέβαια δεν φάνηκε να ήταν κάτι σοβαρό γιατί μετά από λίγα λεπτά ο Λετονός γκάρντ επέστρεψε στον πάγκο και τέθηκε ξανά στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού. Ακολούθως και προς το τέλος της τρίτης περιόδου η ομάδα έχασε την συγκέντρωση της με αποτέλεσμα η Κύμη να μείωσε σε 41-28 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο ΣΕΦ που είχε πολύ λίγο κόσμο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλους επέλεξε τους ίδιους πέντε που άρχισαν το παιχνίδι για το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς οι συγκεκριμένοι ήταν αυτοί που άρχισαν να οικοδομούν την διαφορά. Βέβαια αυτή η διαφορά εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με τις κακές επιθετικές επιλογές των ερυθρόλευκων μείωσαν σε 48-41 βάζοντας νέων ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ακολούθως και μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Έλληνας προπονητής, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν καλύτεροι με καλάθι του Παπαπέτρου έστειλαν την διαφορά στο +9 (54-45). Σκορ στην Τρίτη περίοδο το 59-51.

Η τέταρτη περίοδος αν και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού φαινόταν ότι θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, στην συνέχεια αυτό άλλαξε δραματικά και έτσι ο αγώνας έγινε και λίγο ροντέο όσο πλησίαζε προς το φινάλε με την Κύμη να ήταν συνεχώς μέσα στο σκορ. Το κακό δεύτερο μισό του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και έτσι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τέσσερις με 6 λεπτά να είχαν μείνει (63-59). Και σαν να μην έφτανε αυτό οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν χωρίς συγκέντρωση με τους φιλοξενούμενους να έβρισκαν εύκολα καλάθια από κοντά (65-63 στο 36’). Για άλλη μια φορά λοιπόν στην φετινή χρονιά οι γηπεδούχοι έχασαν μια μεγάλη υπέρ τους διαφορά αλλά 1.39 πριν το τελευταίο άκουσμα της κόρνας ο Ουίλτζερ με τρίποντο έκανε το 72-67. Βέβαια η Κύμη γύρισε ξανά το παιχνίδι και ισοφάρισε σε 72-72 με εύστοχο τρίποντο (1.04). Εν συνεχεία 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Μάντζαρης έβαλε την μια από τις δύο βολές με την Κύμη όμως να μη το εκμεταλλεύτηκε ακολούθως και τον Ολυμπιακό να κέρδισε με 78-75 και να έκανε το 1-0 στην σειρά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!