Uncategorized

Πρωταθλητής με σκούπα!!!!

Την κατάκτηση του 32ου πρωταθλήματος Ελλάδας η πανηγυρίζει η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 8-5 της Βουλιαγμένης στον 3ο τελικό που διεξήχθη στο κατάμεστο Παπαστράτειο και έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών.  Το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα πιάνει Λιμάνι , συνοδευόμενο για 5η διαδοχική σεζόν από το αήττητο για τον Θρύλο που πραγματοποίησε το 16ονταμπλ της ιστορίας του.
Ρεκόρ 138 σερί νικών στο πρωτάθλημα!
Παράλληλα το πρωτάθλημα αυτό είναι το 18ο σε 20 χρόνια για την κορυφαία ομάδα της Ελλάδας η οποία διεύρυνε την εντός συνόρων κυριαρχία της τρέχοντας και ένα ασύλληπτο σερί νικών τα τελευταία 5 χρόνια. Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες με τη σημερινή νίκη κόντρα στη Βουλιαγμένη συμπλήρωσαν 138 διαδοχικές νίκες στο Πρωτάθλημα Ελλάδας (κανονική σεζόν και πλέι οφ), με το σπουδαίο και ιστορικό ρεκόρ που αποτελεί κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα για όλα τα ομαδικά αθλήματα να «τρέχει» από το 2013.
Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο
Στα πρώτα δυο λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 για να μειώσει σε 1-2 με τον Μυλωνάκη στον παίκτη παραπάνω (5:24). Οι φιλοξενούμενοι επανέφεραν τη διαφορά των δυο τερμάτων με γκολ του Καπότση (4:23) φτάνοντας στο 1-3 το οποίο παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου οκταλέπτου. Το σκορ αυτό παρέμεινε στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου με τους φιλοξενούμενους να αυξάνουν το προβάδισμά τους στο 1-4 (3:52). Από εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και χάρη στα τέρματα των Γούνα (1:06) και Δελακά (0:07) μείωσαν σε 3-4, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Ανατροπή με 6-0 σερί!
Με τέρμα του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά, ο Θρύλος ισοφάρισε για πρώτη φορά σε 4-4, στα 5:04 του 3ουοκταλέπτου και απέκτησε το πρώτο προβάδισμα στην επόμενη φάση με γκολ του Ομπράντοβιτς από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει απόλυτα στο σημείο αυτό και με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αλέξανδρου Γούνα, διεύρυνε το σερί του στο 5-0, φτάνοντας στο 6-4.  Ακολούθησε το εξαιρετικό τέρμα του Μουρίκη από τη θέση του φουνταριστού για το 7-4 και με το επιμέρους 4-0 ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος. Οι Πειραιώτες που είχαν βελτιώσει αισθητά την απόδοσή τους στην επίθεση με ένα σερί  6-0 μετέτρεψαν το 1-4 με το οποίο είχαν βρεθεί να χάνουν στα μέσα το 2ου οκταλέπτου, σε 7-4 στο φινάλε του 3ου οκταλέπτου βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.
Πρωτάθλημα και Κύπελλο και….
Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα και ο Θρύλος έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση με 8-5. Ο Θρύλος ολοκλήρωσε εμφατικά τις εντός συνόρων υποχρεώσεις τους για τη φετινή σεζόν, κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο Ελλάδας και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Final 8 που θα διεξαχθεί στη Γένοβα (7-9).  Aπό κει και πέρα στο σημερινό 3ο τελικό, ο Ολυμπιακός παρότι δεν ξεκίνησε δυνατά, από το 3ο οκτάλεπτο, ανέβασε στροφές κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε στην τελική επικράτηση με 8-5. Ο κόσμος του Θρύλου έδωσε δυναμικό παρών στο Παπαστράτειο και ώθησε τους πολίστες του Θοδωρή Βλάχου στην κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!