Uncategorized

Άνετο απόγευμα

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά με αντίπαλο τον Προμηθέα καθώς επικράτησε επιβλητικά στο πρώτο παιχνίδι με 108-71. Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα του Σαββάτου και πάλι με αντίπαλο τους Πατρινούς αφού θέλουν να προηγηθούν με 2-0 και να κάνουν πολύ πιο εύκολο το έργο τους στον δρόμο για τους τελικούς.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλους συμπεριέλαβε στην δωδεκάδα της αναμέτρησης τόσο τον Νικόλα Μιλουτίνοφ που επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς όσο και τον Κώστα Παπανικολάου ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε με τον Έλληνα τεχνικό στην καθιερωμένη εκδήλωση που γίνεται πριν την έναρξη των ημιτελικών να δήλωσε ότι η ομάδα του θα είναι έτοιμη στους τελικούς και θα διαθέτει όλα της όπλα ώστε να ξανά πάρει το πρωτάθλημα. Τέλος να υπενθυμίσουμε πως στην προηγούμενη φάση οι Πειραιώτες ξεπέρασαν το εμπόδιο της Κύμης (2-0) ενώ η ομάδα του Προμηθέα αυτό του Λαυρίου (2-0) επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι είναι η ευχαρίστηση έκπληξη του πρωταθλήματος τερματίζοντας 3η στην κανονική διάρκεια.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού από πλευράς γηπεδούχων βρέθηκαν στο παρκέ οι Βασίλης Σπανούλης, Μπράιαν Ρόμπερτς, Ιωάννης Παπαπέτρου, Κάιλ Ουίλτζερ και Γιώργος Μπόγρης. Τα αρχικά πέντε λεπτά ήταν αρκετά ισορροπημένα με τον Ολυμπιακό να είχε ως πρώτο σκόρερ τον Ρόμπερτς με 5 πόντους αλλά την ίδια ώρα να δεχόταν σχεδόν σε κάθε επίθεση καλάθι από τους φιλοξενούμενους. Ο Προμηθέας λοιπόν ήταν αρκετά διαβασμένος και στο πρώτο τάιμ άουτ βρέθηκε προηγούμενος με 9-10. Βέβαια από εκεί πέρα οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το ότι η ομάδα της Πάτρας πίεζε σε όλο το γήπεδο και βρήκαν εύκολους πόντους στον εφοδιασμό κάνοντας το 16-12 στο 7’. Αυτό όμως δεν σταμάτησε εκεί με το σκορ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου να ήταν το 22-14.

Ακολούθως, και στην αρχή της δευτέρης περιόδου ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο σκορ με 25-15 χάρις σε τρίποντο του Στρέλνιεκς ενώ αμυντικά ήταν εξαιρετικός έχοντας δεχθεί 1 πόντο σε 4 λεπτά. Για αυτή την εικόνα ευθύνεται πολύ η είσοδος του Κώστα Παπανικολάου στο γήπεδο καθώς ο Έλληνας φόργουορντ είχεχει παίξει πολλές καλές άμυνες κλέβοντας και μπάλες ενώ επιθετικά είχεει προσφέρει 5 πόντους και 2 ασίστ. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πέρασε στο παρκέ μετά από καιρό και κέρδισε το χειροκρότημα από το κοινό του ΣΕΦ την ώρα που η διαφορά είχε εκτοξευτεί στο +19 και το 40-21. Τελικό σκορ στο πρώτο ημίχρονο το εντυπωσιακό 45-23.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με πολύ όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας πολλές επιλογές στην επίθεση που τους επέτρεπαν να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να αυξανόταν συνεχώς πράγμα που ικανοποιούσε πλήρως τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που δοκίμαζε αρκετά σχήματα τα οποία είχαν θετική κατάληξη (62-39 στο 25’). Ήταν μεγάλη υπόθεση αυτό που κατάφερε η ομάδα του Πειραιά καθώς στην ουσία είχε κερδίσει το παιχνίδι από το ημίχρονο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Έλληνα προπονητή να κάνει μια σωστή διαχείριση ενόψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων. Σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 75-54.

Η τέταρτη περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα στο ΣΕΦ αφότου η διαφορά είχε ξεφύγει για τα καλά αγγίζοντας το φράγμα των 20 πόντων. Το μόνο ίσως που είχε ενδιαφέρον ήταν αν ο Ολυμπιακός θα έφτανε τους 100 πόντους και αυτό εξ αρχής έμοιαζε εφικτό καθώς ο Στρέλνιεκς με 9 πόντους στα πρώτα 2 λεπτά του δεκαλέπτου είχε γράψει το 86-56. Αυτό πράγματι λίγο πριν το φινάλε του αγώνα έγινε γεγονός χάρις σε τρίποντο του Στρέλνιεκς που έγραψε το 102-68. Τελικό σκορ στο ΣΕΦ το 108-71 με τον Ολυμπιακό να έκανε μια σοβαρή και μεστή εμφάνιση και να πήρε το πρώτο παιχνίδι της σειράς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!