Uncategorized

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ επικράτησε με 3-1 απέναντι στην Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου και κατέκτησε το 3ο συνεχόμενο και 13ο στην ιστορία της τρόπαιο του Champions League!

Η ενδεκάδα της Ρεάλ : Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά, Ρονάλντο.

Η ενδεκάδα της Λίβερπουλ : Κάριους, Αλεξάντερ Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Να θυμίσουμε πως πριν τον τελικό του Κιέβου η Ρεάλ είχε 12 κατακτήσεις ενώ η Λίβερπουλ 5 με αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο του Ολιμπίνσκι να παρατάχτηκαν 17 τρόπαια και 1 που θα κατακτούσε η νικήτρια ομάδα.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Άγγλοι παρατάχτηκαν πολύ καλύτερα στο χορτάρι από τους Ισπανούς έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Νάβας.  Βέβαια την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι την είχε η Ρεάλ χάρις σε σουτ του Ρονάλντο που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κάριους.  Ακολούθως και συγκεκριμένα στο 28′ η κόκκινοι στάθηκαν πολύ άτυχοι καθώς ο Σαλάχ μετά από πολλά μαρκαρίσματα δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο Λαλάνα πέρασε στην θέση του. Η κακοτυχία όμως συνεχίστηκε αυτή τη φορά με θύμα τους Μαδριλένους αφού ο Καρβαχάλ πάτησε άσχημα στο γήπεδο και τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μπει ως αλλαγή ο Νάτσο. Στο 43΄ ο Ίσκο έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος του πέναλτι, ο Κάριους απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ. Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 0-0 με λίγες φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ άρχισε με μια ανεπανάληπτη ευκαιρία αφότου ο ‘Ισκο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από λάθος απομάκρυνση του Λόβρεν αλλά στο 51′ ο Κρόος έκανε την κάθετη στον Μπενζεμά, ο οποίος δεν ακολούθησε τη φάση επειδή ήταν ο οφσάιντ. Ο Κάριους την μπλόκαρε, πήγε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι, ο Μπενζεμά έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0! Ίσως η μεγαλύτερη γκάφα στην φετινή διοργάνωση που ήρθε μάλιστα και στον τελικό.  Παρόλα αυτά η Λίβερπουλ βρήκε άμεση απάντηση χάρις σε γκολ του Μανέ που μετά το κόρνερ του Μίλνερ, ο Λόβρεν πήρε την κεφαλιά και ο Σενεγαλέζος από κοντά ισοφάρισε στο 55’. Στο 61′ ο Μπέιλ πέρασε στην θέση του Ίσκο και στο 64′ πέτυχε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ γκολ με ανάποδο ψαλίδι μετά από σέντρα του Μαρσέλο κάνοντας το 2-1 και δίνοντας νέο προβάδισμα στην ομάδα του. Πραγματικά ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο με 3 γκολ σε 19 λεπτά! Μάλιστα ο χορός των γκολ δεν σταμάτησε εκεί και φυσικά οι γκάφες του Κάριους δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στο 83′ ο Μπέιλ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, ο Γερμανός τερματοφύλακας δεν έβαλε σωστά τα χέρια του και το 3-1 ήταν γεγονός.  Τελικό σκορ το 3-1 με την Ρεάλ να πήρε το 3ο συνεχόμενο και 13ο στην ιστορία της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!