Uncategorized

Ανέτοιμος και… ήττα με 4 τέρματα!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-0 από την Γκένκ και έκλεισε τον κύκλο της προετοιμασίας του στο Βέλγιο έχοντας προβλήματα στην οπισθοφυλακή του. Επόμενο φιλικό της ομάδας του Πειραιά είναι την ερχόμενη Τρίτη (24/7) στις 20:00 κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης και Γκερέρο ήταν οι 11 που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα.

Να πούμε πως το συγκεκριμένο φιλικό ήταν το τελευταίο επί βελγικού εδάφους ενώ να θυμίσουμε πως οι Πειραιώτες είχαν νικήσει Βάτενς (3-0), Μποτοσάνι (5-0) και Θες Σπορτ Τεσέντερλο (3-0), έχασαν από την Έουπεν (3-2) και έφεραν ισοπαλία με την Σιντ Τρούιντεν (1-1), με τον Γκερέρο να έχει σκοράρει σε όλα τα παραπάνω παιχνίδι.

Όπως και στα προηγούμενα φιλικά έτσι και σε αυτό η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πιέζοντας πολύ ψηλά τον αντίπαλο. Στο 6’ ο Λάζος Χριστοδουλόπουλος έκανε φάουλ εντός περιοχής με τον διαιτητή σωστά να καταλόγισε πέναλτι. Βέβαια οι Βέλγοι δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία καθώς ο Τροσάρντ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι (ο Χουτεσιώτης έπεσε σωστά) και το 0-0 παρέμεινε. Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 16’ όταν μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μπουχαλάκης πήρε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Εδώ να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος τεχνικός δίνει πολύ βάση στις στημένες φάσεις πράγμα που φαίνεται στο χορτάρι τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά στημένα. Στο 23’ ωραίο σουτ του Καμαρά λίγο έξω και αμέσως μετά τάιμ άουτ για να δροσιστούν οι παίκτες (Περίπου στους 30 βαθμούς κυμαινόταν η θερμοκρασία εκείνη την ώρα). Στο 30’ ο παίκτης που έχασε το πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του αφού μετά από ασυνεννοησία των αμυντικών του Ολυμπιακού, η μπάλα στρώθηκε μπροστά του και από πολύ πλεονεκτική θέση έκανε το 1-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό τέσσερα λεπτά αργότερα η Γκένκ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Μαλινόφσκι, ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να σημαδέψει με το αριστερό την γωνία του Χουτεσιώτη (2-0 στο 34’). Αρκετά κακοί οι ερυθρόλευκοι στην άμυνα με την βελγική ομάδα να είχε και δοκάρι στο 42’ και τον Πέδρο Μαρτίνς να σήκωσε τους Ποντένσε και Ανδρούτσο για προθέρμανση. Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 2-0.

Λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Φετφατζίδης και ο Καμαρά πέρασαν εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Ποντένσε και τον Ανδρούτσου να πήραν τις θέσεις τους. Στο 48’ οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν όταν ο Τσιμίκας πέρασε στον Ποντένσε, αυτός μέσα από την περιοχή έσπασε στον Γκερέρο αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Γκένκ. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Λάζαρος επιχείρησε από πολύ μακριά να νικήσει τον Βούκοβιτς, με την μπάλα να πέρασε ελάχιστα άουτ. Ομολογουμένως, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το δεύτερο μισό πράγμα που άρεσε στον προπονητή ο οποίος ενθάρρυνε τις προσπάθειες των παικτών του. Ωστόσο στο 64’ ο Σισέ έκανε ένα ανόητο πέναλτι πάνω στον αντίπαλο του και εν συνεχεία ο Τροσάρντ νίκησε τον Χουτεσιώτη κάνοντας το 3-0 ένα λεπτό αργότερα. Η κακή εικόνα των ερυθρόλευκων δεν είχε τελειωμό και στο 76 οι γηπεδούχοι έκαναν τέσσερα τα τέρματα τους χάρις σε σουτ Ζεγκρόβα που απέφυγε εύκολα και τους αμυντικούς. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης στο γήπεδο πέρασαν οι Κούρτης, Καρίμ και Χατζισαφί ενώ εκτός βρήκαν οι Γκερέρο, Λάζαρος και Φορτούνης. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς με αποτέλεσμα το 4-0 να ήταν το τελικό σκορ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!