Uncategorized

Πρώτη φιλική ήττα!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 από την Έουπεν γνωρίζοντας έτσι την πρώτη του ήττα στις φετινές φιλικές αναμετρήσεις. Τα γκολ για τους ερυθρόλευκους τα πέτυχαν οι Γκερέρο και Τζούρτζεβιτς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Έουπεν επέλεξε τους : Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Φορτούνη, Λάζαρο, Βρουσάι και Γκερέρο (4-2-3-1). Να πούμε πως ο τεχνικός της Έουπεν είναι ο Κλοντ Μακελέ, πάλαι πότε σπουδαίος μέσος των Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και εθνικής Γαλλίας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι πιέζοντας τους αμυντικούς των γηπεδούχων πράγμα που έφερε ως αποτέλεσμα την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Τσιμίκας έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Λάζαρος δεν μπόρεσε να εκτελέσει στην κίνηση με την μπάλα μετά από αρκετές κόντρες να έφτασε στον Γκερέρο ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Έουπεν. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να κυκλοφορούν την μπάλα με αποτελεσματικότητα και στο 8’ ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα με τον Βαν Κρόμπριζ να εκτινάχτηκε και να έδιωξε σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ της ομάδας του Βελγίου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής μέσα στο γήπεδο καθώς από το 13’-16’ είπε αλλά τρία «όχι» στους παίκτες των ερυθρόλευκων σε σουτ των Γκερέρο, Λάζαρου και Μπυχαλάκη, κρατώντας το 0-0. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και με το πλαϊνό τετ α τετ του Τσιμίκα στο οποίο είχε και πάλι απάντηση ο τερματοφύλακας. Βέβαια η Έουπεν να πούμε πως βρήκε και αυτή στο διάστημα 25’-35’ κάποιες αξιόλογες φάσεις χωρίς όμως κάποιο καλό αποτέλεσμα.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού σε ένα ημίχρονο το έκανε σε τρία λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο καθώς ο Γκερέρο ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με το δεξί γράφοντας το 0-1 και κάνοντας 5 τα τέρματα του σε 4 φιλικά. Να πούμε επίσης πως στο γήπεδο είχαν περάσει οι Μιράντα και Πάρντο στις θέσεις των Σισέ και Βρουσάι αντίστοιχα. Στο 61’ η Έουπεν ισοφάρισε σε 1-1 χάρις σε γκολ του Πολέτ που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Γιαννιώτη. Αμέσως μετά την ισοφάριση των Βέλγων οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές και στο χορτάρι πέρασαν οι : Μασούρας, Ένχελς, Νικολάου, Ρομαό, Καμαρά, Φετφατζίδης, Μάριν και Τζούρτζεβιτς πράγμα που χάλασε όπως ήταν λογικό τον ρυθμό της αναμέτρησης. Στο 71’ ο Μάριν πέρασε καταπληκτικά στον Φετφατζίδη, υπό πίεση ο τελευταίος έκανε ένα πολύ αδύναμο τελείωμα προ του Νιας, που έσωσε την εστία του με το 1-1 να παρέμεινε. Πέντε λεπτά αργότερα σειρά είχε να αντικατασταθεί ο Γιαννιώτης που παραχώρησε την θέση του στον Σκαφίδα. Λίγο πριν την συμπλήρωση 80 λεπτών στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι έφερναν τούμπα το σκορ καθώς  ο Αμανί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πολύ δόση τύχης. Και σαν να μην έφτανε αυτό η ομάδα από το Βέλγιο έκανε τρία τα τέρματα της (με πέναλτι) καθώς μετά την χρήση του VAR φάνηκε ότι ο Ένγκελς είχε υποπέσει σε παράβαση με το χέρι εντός περιοχής. Ωστόσο με το ίδιο νόμισμα μείωσε και ο Θρύλος που χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζούρτζεβιτς το σκορ πήγε στο 3-2 (90’). Τελικό σκορ στο Έουπεν – Ολυμπιακός το 3-2 με τον Θρύλο να πλήρωσε τα λάθη των αμυντικών του και φυσικά την τύχη που δεν ήταν με το μέρος του.

Δείτε τα goal πατώντας εδώ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!