Uncategorized

Το πλήρες ρόστερ του Ολυμπιακού και η ανάλυση του!


Με την άφιξη του χθες στην Αθήνα, ο Ντέιβιντ Μπλάτ μεταξύ άλλων τόνισε πως το ρόστερ χρειάζεται άλλο ένα κομμάτι ώστε να ολοκληρωθεί. Το τελευταίο κομμάτι λοιπόν ανακοινώθηκε σήμερα και ακούει στο όνομα Γιάνις Τίμα που ήρθε για να τελειοποιήσει το παζλ που έχει στο μυαλό του ο Αμερικανός προπονητής του Ολυμπιακού.  
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι Πειραιώτες όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έκαναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους και πήραν παίκτες σε όλες τις θέσεις, αφήνοντας παράλληλα ελεύθερους σχεδόν όλους τους ξένους της περσινής αγωνιστικής περιόδου (εκτός των Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοφ). Από την άλλη, οι Βασίλης Σπανούλης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νίκος Αρσενόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης και Γιώργος Μπόγρης έμειναν στο Λιμάνι και φυσικά απαρτίζουν τον ελληνικό κορμό της ομάδας, που και φέτος αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στον τρόπο οργάνωσης της ομάδας από τον Μπλάτ 
Αυτό που κατάφερε όμως ο Ολυμπιακός και που έλειπε πολύ από την περσινή ομάδα ήταν να αυξήσει την αθλητικότητα κυρίως στα γκαρντ. Με την προσθήκη λοιπόν του Γκος, ο Θρύλος θα διαθέτει έναν παίκτη με πολύ πιο μεγάλο όγκο από τον Ρόμπερτς πράγμα που τον κάνει καλύτερο αμυντικά ενώ και στην επίθεση τα υψηλά ποσοστά που διαθέτει τόσο εντός όσο και εκτός των 6.75μ. θα τον καθιστούν αρκετά επικίνδυνο για τον αντίπαλο. Επίσης, ο ερχομός των Τουπάν και Τίμα προσθέτουν μεγάλη ποιότητα στην άμυνα καθώς αμφότεροι μαρκάρουν εύκολα τρεις θέσεις (παρόμοια με τον Παπανικολάου που φυσικά θα είναι το Νο1 στην θέση 3), ενώ και οι δύο έχουν τον παράγοντα σουτ στο παιχνίδι τους. Βέβαια το συγκεκριμένο κομμάτι το κατέχουν άψογα και οι ΣτρέλνιεκςΒεζένκοφ, με τον πρώτο να έχει και ρόλο δημιουργού την νέα χρονιά και τον δεύτερο να προορίζεται για βασικό αντικαταστάτη του Πρίντεζη. 
Από εκεί και πέρα στην θέση του σέντερ ο Ολυμπιακός θα έχει ως κινητήριο μοχλό τον Νίκολα Μιλουτίνοφ( που απ’ ότι φαίνεται θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά) ενώ φυσικά υπάρχει και ΛεΝτέι που αποκτήθηκε αντί του ΜακΛίν και διαθέτει τόσο παιχνίδι με πρόσωπο στο καλάθι όσο και σουτ από μακριά. Τέλος ως δεύτερος κλασικός ψηλός υπάρχει και ο Γιώργος Μπόγρης 
Αναλυτικά το ρόστερ του νέου Ολυμπιακού θα είναι : 
  
PG: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νίκος Αρσενόπουλος. 
SG: Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις ΣτρέλνιεκςΑξέλ Τουπάν. 
SF: Κώστας Παπανικολάου, Γιάνις Τίμα. 
PF: Γιώργος ΠρίντεζηςΣάσα Βεζένκοφ, Δημήτρης Αγραβάνης. 
C : Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ζακ ΛεΝτέι, Γιώργος Μπόγρης. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!