Uncategorized

Ήττα από τη Ρεάλ

Με ήττα ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά “Costa del Sol”. Η ομάδα μας έχασε με 69-80 από την Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια αναμέτρηση που εκτός από τις πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει στο δεύτερο εικοσάλεπτο τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ στο 28′ τέθηκε εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού (κράμπα) ο Ζακ ΛεΝτέι.
Βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα και την περιφερειακή τους ευστοχία οι “ερυθρόλευκοι” επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 23-14. Με ένα σερί 5-0 οι Ισπανοί μείωσαν στους 4π. (19-23 στο 12′), όμως, ο Ολυμπιακός με επιθετικό οδηγό τον Ζακ ΛεΝτέι αύξησε ξανά τις αποστάσεις (10π., 21-31 στο 14′). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επιχείρησε να φέρει τα πάνω κάτω με περιφερειακά σουτ, αλλά οι Άξελ Τουπάν και Ζακ ΛεΝτέι δήλωσαν “παρών” και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να διατηρήσει η ομάδα μας θετικό πρόσημο (+5, 38-43 στο 20′).
Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής της ομάδας μας, Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε να ξεκουράσει τον Βασίλη Σπανούλη και δεν τον χρησιμοποίησε ούτε δευτερόλεπτο. Η απουσία του αρχηγού επηρέασε -κυρίως επιθετικά- την ομάδα και επέτρεψε στην Ρεάλ Μαδρίτης να προσπεράσει με ένα επί μέρους σκορ 18-6 (56-49, στο 28′). Στο σημείο αυτό οι “ερυθρόλευκοι” δέχθηκαν ένα ακόμη πλήγμα, καθώς λόγω κράμπας ο Ζακ ΛεΝτέι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα την μάχη. Παρόλα αυτά, συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί! Ο Άξελ Τουπάν ηγήθηκε της αντεπίθεσης και η ομάδα μας κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ στο 35′ (64-66). Κάπου εκεί, όμως, ξέμεινε από δυνάμεις και “παραδόθηκε” στην “Βασίλισσα”.
“Έκαναν καλή δουλειά”
Ο κόουτς των “ερυθρολεύκων”, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: “Ήταν ένα μπακ του μπακ παιχνίδι και θεωρώ πως οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Έπαιξαν κόντρα σε μια σκληρή, υψηλού επιπέδου ομάδα. Στο 35′ ήμασταν μπροστά με δύο πόντους και αυτό χωρίς τον Σπανούλη, που δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος και τον ΛεΝτέι που τραυματίστηκε στην 3η περίοδο. Είναι μυϊκός ο τραυματισμός του. Οι παίκτες μας έκαναν καλή δουλειά και ανταποκρίθηκαν στο διάστημα που απουσίαζαν οκτώ παίκτες από το ρόστερ μας. Η μια νίκη και το ένα καλό παιχνίδι μας δείχνει πως είμαστε στην σωστή κατεύθυνση και είμαι χαρούμενος με την παρουσία μας στο τουρνουά”.
Δεκάλεπτα: 14-23, 38-43, 62-57, 80-69.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!