Uncategorized

Τζάμπα ήττα!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 72-73 από την Φενέρ στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και γνώρισε την τέταρτη ήττα του στην φετινή διοργάνωση. Οι ερυθρόλευκοι στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη αλλά το σουτ του Γκός κατέληξε στο σίδερο.

Ο Ντέιβιντ Μπλάτ είχε στην διάθεση του για την συγκεκριμένη αναμέτρηση τον Γιάνις Στρέλνικες, ο οποίος ξεπέρασε την θλάση που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε μετά από αρκετές ημέρες στην διάθεση του Αμερικανού τεχνικού. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι, στερήθηκαν τις υπηρεσίες του Γιάν Βέσελι, που λόγω της γέννησης του παιδιού του δεν ταξίδεψε στην χώρα μας. Τέλος, να θυμίσουμε πως από τα κεντρικά πρόσωπα του αγώνα ήταν οι Κώστας Σλούκας και Έρικ Γκρίν που επέστρεψαν στο ΣΕΦ ως αντίπαλοι.

Οι γηπεδούχοι στην δεύτερη τους κατοχή στο ξεκίνημα, άνοιξαν το σκορ με καλάθι του Γκός αλλά, η Φενέρ με ένα μικρό σερί έγραψε το 2-6. Εν συνεχεία όμως, χάρις σε άλλους τέσσερις πόντους του Αμερικανού γκάρντ και δύο του Πρίντεζη στον αιφνιδιασμό, οι ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά με 10-8. Ο Ολυμπιακός επιθετικά, τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο έδειχνε να μην είχε βρει λύσεις καθώς για περίπου 9 λεπτά δεν είχε ευστοχήσει σε τρίποντο έχοντας παράλληλα 6/8 δίποντα. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, αν και το σκορ δεν έδειχνε κακό, η ομάδα έχασε 3 αμυντικά ριμπάουντ αφήνοντας πολλές φορές αμαρκάριστους τους Τούρκους που από το τρίποντο δεν αστοχούσαν. Σκόρ στην πρώτη περίοδο το 18-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού ο Βασίλης Σπανούλης μετά από ντρίπλα ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο και της ομάδας, του βάζοντας φωτιά στο ΣΕΦ που σχεδόν είχε γεμίσει. Έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σπανούλης έκανε 8 τους πόντους του περνώντας τους Γκός και Πρίντεζη που είχαν 6. Μάλιστα, ο αρχηγός του Θρύλου με ασίστ στον Μιλουτίνοφ βοήθησε ώστε οι Πειραιώτες να έφτασαν για πρώτη φορά στο +5, αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ακολούθως, αν και το συγκρότημα του Μπλάτ έφτασε στο +8 με τρίποντο του Τουπάν, η Φενέρ κατάφερε να ισορροπήσει και πάλι, και με καλάθι του Σλούκα ( 10 πόντοι σε 13′) έγραψε το 35-35. Σκορ στο ημίχρονο το 39-39 χάρις σε δύο εύστοχες βολές του Πρίντεζη σε νεκρό χρόνο.

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς μετά από τάπα στον Σλούκα, στην απέναντι πλευρά του παρκέ σκόραρε για το 43-41. Εδώ να σημειωθεί πως η πλευρά των ερυθρόλευκων είχε αρκετά παράπονα από την διαιτησία που πολλές φορές δεν έδινε κάποια φανερά φάουλ και άλλες φορές έδινε κάποια πολύ τραβηγμένα στους παίκτες της Φενέρ. Παρόλα αυτά, η εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των ριμπάουντ, είχε βγάλει έκτος ρυθμού τους φιλοξενούμενους που πέτυχαν 8 πόντους σε 7 λεπτά στο δεύτερο μισό. Σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο το 53-50 αφότου στα δέκα αυτά λεπτά σημειώθηκαν μόλις 16 πόντοι και από τις δύο ομάδες.

Η τέταρτη περίοδος ήταν αυτή που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης καθώς και οι δύο ομάδες είχαν σχετικά μέτρια απόδοση και βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Να τονίσουμε πως όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν από πλευράς Ολυμπιακού είχαν σκοράρει με αποκορύφωμα τον Μπόγρη, που πέτυχε 4 πόντους βοηθώντας πολύ κυρίως με την ενέργεια του αμυντικά. Στα μισά του δεκαλέπτου οι ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ με τον Ολυμπιακό ωστόσο να μην έχασε ποτέ το προβάδισμα του και να έδειχνε ότι αν έβρισκε σκορ μπορούσε να πάρει την νίκη. Βέβαια, λίγο αργότερα η Φενέρ με τρίποντο του Μαχμούτογλου έκανε το 62-65 με τρία λεπτά να είχαν μείνει στο ρολόι για το φινάλε του αγώνα. Παρόλα αυτά, χάρις σε τρίποντο του Γκός και φοβερό κάρφωμα του Μιλουτίνοφ μετά από πάσα του Αμερικανού, ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι μπροστά με 69-67. Ο Σλούκας όμως με φάουλ που κέρδισε εκτέλεσε τρεις βολές ευστοχώντας και στις τρεις ενώ με τρίποντο έκανε το 69-73 πανηγυρίζοντας προκαλώντας την αντίδραση του κόσμου που στο ξεκίνημα τον είχε χειροκροτήσει! Παρόλα αυτά ο Παπανικολάου με τρεις πόντους μείωσε στο καλάθι όμως στην τελευταία επίθεση ο Γκος δεν κατάφερε να σκοράρει όπως και ο Μιλουτίνοφ και τελικά η Φενέρ επικράτησε με 72-73!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!