Uncategorized

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Λαυρίου με 81-76, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικης. Η ομάδα αγωνίστηκε με πένθος στην μνήμη του θρυλικού, Αλέκου Σπανουδάκη.
Η πρώτη περίοδος ήταν απόλυτα ισορροπημένη. Με γκολ φάουλ του Μπριάντε Γουέμπερ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3π. (11-14 στο 5′) και αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να πάρει! Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην άμυνα, οδήγησαν σε κακές επιθετικές επιλογές τους “ερυθρόλευκους”, επικράτησαν στην μάχη των ριμπάουντ, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με ένα σερί 6-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου βρέθηκαν στο +6 (28-22 στο 12′). Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ “χτύπησαν” από την γραμμή των 6.75μ. και προσπέρασαν με 37-38 στο 17′, όμως, οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 7-2 και έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενοι με 44-40.
Η ομάδα μας δεν κατάφερε να βρει ρυθμό ούτε στην 3η περίοδο. Αμυντικά κενά και κακές επιθετικές επιλογές επέτρεψαν στους γηπεδούχους να αυξήσουν τις αποστάσεις στους 7π. (51-44 στο 24′). Στο σημείο αυτο ο Γιώργος Πρίντεζης ανέλαβε δράση (50-51), όμως, η ανατροπή ήρθε με την είσοδο του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός πήρε την σκυτάλη επιθετικά και βοήθησε την ομάδα μας να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενη με 65-61. Και πάλι, όμως, δεν κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι… Αμυντικα κενά, κακές επιλογές και χαμένα ριμπάουντ είχαν ως αποτέλεσμα το ματς να παραμείνει ντέρμπι μέχρι τέλους…
Με 1/2 βολές ο Πριντεζης ισοφαρίζει σε 75-75, ο Μιλουτινοφ μαζεύει το επιθετικό ριμπάουντ, όμως, ο Γουίλιαμς Γκος έκανε λάθος που πάντως δεν πλήρωσε η ομάδα μας… Ο Γουέμπερ έκλεψε , έτρεξε στον αιφνιδιασμό καΙ έγραψε το 75-77. Με 1/2 βολές ο Μιλόσεβιτς μείωσε σε 76-77, στην συνέχεια τον… μιμήθηκε ο Γουέμπερ (76-78 , 17.7´´ για το τέλος), ενώ η άμυνα που ακολούθησε ήταν καθοριστική με τον Κουζέλογλου να χάνει την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση.
Ο Μιλουτινοφ μάζεψε το ριμπάουντ , κέρδισε το φάουλ και με 1/2 βολές διαμόρφωσε το 76-79 (3.4’’ για τη λήξη). Το τελικό 81-76 έγραψε από την γραμμή της φιλανθρωπίας ο Γουίλιαμς Γκος ενώ είχαν όλα κριθεί.
*Εκτός 12άδας -πλην του τραυματία Γιάνις Στρέλνιεκς- έμεινε ο Γιώργος Μπόγρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!