ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστολή της ΠΑΕ στον Λευτέρη Αυγενάκη

Ως εδώ και μη παρέκει! Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν προτίθεται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα… Όπως είχε τονιστεί και τις προηγούμενες ημέρες, μέσω του ρεπορτάζ και όσων «έβγαιναν» από την Πλατεία Αλεξάνδρας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχωρούσε και προχωρά, σε μία σειρά από ενέργειες, οι οποίες ως στόχο έχουν την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος, στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τη διαιτησία συνολικά.
Παράλληλα, η Διοίκηση του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας, βρίσκεται, πλέον, στο σημείο να εξετάζει σοβαρά κάθε πιθανό σενάριο, ακόμη και εκείνο της… αποχώρησης από τις εγχώριες διοργανώσεις!
Με επιστολή της, προς την Πολτεία και συγκεκριμένα προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητά την παρέμβασή του, προκειμένου να δοθεί λύση στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στην επιστολή αυτή η ΠΑΕ ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο την τελευταία τριετία παρουσιάζει αναλυτικά την πραγματική εικόνα του αθλήματος, αναφέρεται στη «σήψη και στην απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα» και επισημαίνει τις «τεράστιες ευθύνες της Ε.Π.Ο. για τη διαφθορά που κυριαρχεί, ειδικά στο χώρο της διαιτησίας».

Την «πανθομολογούμενη αδυναμία της να καλύψει ακόμη και βασικές της ανάγκες», αλλά και την «τραγική οικονομικά κατάσταση», στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδία, τις «εντολές περικοπών που έχουν δοθεί», αλλά και την επιμονή της ΕΠΟ «να μην ενημερώνει αναλυτικά για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος», καταγράφει επίσης, στην επιστολή της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Δάνεια και… ικεσίες
Η τραγική αυτή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ΕΠΟ, οδηγεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός να σταθεί περισσότερο σε αυτό το κομμάτι. Παράλληλα με τα προηγούμενα, ο Ολυμπιακός, στην επιστολή του προς την Πολιτεία, τονίζει πως η οικονομική δυσπραγία της Ομοσπονδίας, την έχει οδηγήσει «ικέτιδα για τη σύναψη δανειακής σύμβασης, ενώπιον των Διεθνών Ποδοσφαιρικών Αρχών», χωρίς, όμως, αυτό να εμποδίζει το μισθολογικό λειτουργικό της κόστος να αυξάνεται διαρκώς, όλα αυτά τα χρόνια. Όπως αυξάνονται και οι «δεκάδες εξυπηρετήσεις και διευθετήσεις μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα οποία δημοσίως ο Επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA κ. Χούμπελς χαρακτήρισε ΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ».
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει, παράλληλα, λόγο για «ρουσφετολογικές προσλήψεις», στην ΕΠΟ, αναφέρεται σε «υπέρογκες αμοιβές εκτός εργασιακής πραγματικότητας», με μοναδικό προσανατολισμό «την εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ομάδων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Διοίκηση του Συλλόγου προς την Πολιτεία.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ολυμπιακός, στην επιστολή του, λύσεις υπάρχουν και μάλιστα είναι έτοιμος να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδάλλως, οι άνθρωποι του Συλλόγου είναι έτοιμοι, όπως προαναφέρεται, να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και εκείνα που θα τη βρουν μακριά, από μία ΕΠΟ, η οποία λειτουργεία με αυτό τον τρόπο.

Πηγή gavros.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!