ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι 5 παίκτες που αγάπησα στον Ολυμπιακό

Με αφορμή το νέο Challenge για τους πέντε παίκτες που μας έκαναν να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο, φτιάξαμε τους πέντε που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε μέσα από τον Ολυμπιακό, γιατί τον Ολυμπιακό τον αγαπούσαμε πρίν από αυτούς!

(Το κείμενο είναι προσωπική άποψη βάση όσων έχω δει οπότε ο καθε ένας από εμάς έχει διαφορετικά πρότυπα).

1)Γεννημένος λοιπόν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ουσιαστικά θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί ποδόσφαιρο περίπου από το 1993 και μετά. Ο πρώτος παίκτης… καψούρα δεν ήταν άλλος από τον σπουδαίο Αντρέι Γιουσκόβιακ όπου μαζί με τον Ίλια Ίβιτς είχαν φτιάξει ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο. Αντρέι Γιουσκόβιακ λοιπόν:

2)Επόμενος μεγάλος αγαπημένος ο Βασίλης Καραπιάλης. Ίσως το καλύτερο Ελληνικό δεκάρι που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Γαύρος από τους λίγους, δίχως να πουλήσει οπαδιλίκη, αγαπήθηκε όχι μόνο από μένα αλλά και από όλων των κόσμο του Πειραιά. Απλά τεράστιος:

3) Είχα την τύχη λόγω καταγωγής να καμαρώνω τον Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς από πριν έρθει στον Ολυμπιακό όταν και ήταν στον Πύργο και στον Πανηλειακό. Ταχύς, ασταμάτητος από τους αντιπάλους και τρομερά τόσο πνευμόνια όσο και ταχύτητα. Όταν το καλοκαίρι του ’96 ήρθε στον Ολυμπιακό ήξερα ότι είχε κάνει ο Θρύλος μια μεταγραφή πιυ θα άφηνε εποχή, χωρίς να περιμένω όμως ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο επιτυχιών

4) Όταν πάτησε το καλοκαίρι του 99 το πόδι του στην Ελλάδα ο Τζιοβάνι δεν φαντάστηκα ότι θα με έκανε τόσο πολύ να τον αγαπήσω! Χαιρόσουν να βλέπεις μέχρι και φιλικά με ασήμαντες ομάδες μόνο και μόνο για να δεις αυτό το κάτι του Τζιοβάνι. Το 1999 λοιπόν, μέχρι το 2005 οι Κυριακές μας έγιναν για μια εξαετία υπέροχες:

5) Έχοντας φτάσει σε μια ηλικία που δύσκολα έχεις πλέον πρότυπα το καλοκαίρι του 2003 έρχεται στον Ολυμπιακό ο Ιεροκλής Στολτίδης, και ενώ πίστευα ότι στο κέντρο μαζί με τον Καρεμπέ και τον Καφέ που μόλις είχε έρθει από τον ΠΑΟΚ, δύσκολα θα χωρέσει, τελικά… δύσκολα ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. Τέτοιο πάθος, είχα να δω από παίκτες όπως και ο Αμανατίδης γι αυτό τους είχα βάλει μαζί στην παρακάτω φώτο στο facebook του Red Pen, όμως ο Ιέρο ήταν ένας παίκτης μαχητής που με τη σκληρή του δουλειά καθιερώθηκε για μια 7ετία στον Ολυμπιακό κατακτώντας 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα Ελλάδος και όλα με την τεράστια συμβολή του!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!