Legend Stories7ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η ευρωπαϊκή προϊστορία του Ολυμπιακού κόντρα στην Ομόνοια!

Το Legend_Stories7 θυμάται τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Ομόνοια!

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ομόνοιας Λευκωσίας στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να κλείσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά θέση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και το Legend_Stories7 γυρίζει το χρόνο 55 χρόνια πίσω, στο 1965, προκειμένου να ανατρέξει στην προηγούμενη ευρωπαϊκή μονομαχία των Πειραιωτών κόντρα στην κυπριακή ομάδα.

Το ημερολόγιο έγραφε 26 Σεπτεμβρίου του 1965, όταν ο Ολυμπιακός του Μάρτον Μπούκοβι καλούνταν να ταξιδέψει στη Λευκωσία, ώστε να αντιμετωπίσει την κυπελλούχο Κύπρου Ομόνοια, για τον πρώτο αγώνα του Α’ γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. Οι ερυθρόλευκοι ευτυχούν να περάσουν από τη Μεγαλόνησο με ένα σημαντικότατο αποτέλεσμα στις αποσκευές τους ενόψει της ρεβάνς, καθώς με «χρυσό» σκόρερ τον εμβληματικό Βασίλη Μποτίνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, επικρατούν επί της κυπριακής ομάδας με 0-1.

Στις 10 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, στη ρεβάνς της ευρωπαϊκής συνάντησης των δύο ομάδων, η Ομόνοια καταφέρνει να προηγηθεί στο «Γεώργιος Καραισκάκης» με 0-1, χάρη σε τέρμα του Γρηγορίου στο 17′, όμως μόλις τρία λεπτα αργότερα, στο 20′, ο αείμνηστος Αριστείδης Παπάζογλου ισοφαρίζει στο τελικό 1-1, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την πρόκριση στο Β’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, εκεί όπου οι Πειραιώτες έμελλε να γνωρίσουν τον αποκλεισμό από την αγγλική Γουέστ Χαμ του Μπόμπι Μουρ, με απολογισμό μία ήττα και μία ισοπαλία.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7!  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!