Legend Stories7ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τρεις ιστορικές βραδιές στην Αγγλία! (Videos)

Το Legend_Stories7 θυμάται τους θριάμβους του Ολυμπιακού επί αγγλικού εδάφους!

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς μονομαχεί την Τρίτη στο Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ με την κάτοχο του αγγλικού Λιγκ Καπ Μάντσεστερ Σίτι, με την προσδοκία να επιστρέψει στην Ελλάδα με ένα θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές του και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή σε τρεις ιστορικες επισκέψεις των Πειραιωτών στην Αγγλία.

Η πρώτη «άλωση» του Λονδίνου

Σε μία από τις ενδοξότερες νύχτες στην ιστορία του Συνδέσμου, ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα προκαλεί πάταγο στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, ταπεινώνοντας στο Έμιρατς Στέιντιουμ την κυπελλούχο Αγγλίας Άρσεναλ, παίρνοντας δύο φορές προβάδισμα στο σκορ, έπειτα από το σουτ του Φελίπε Πάρντο και έπειτα από τη λανθασμένη αντίδραση του Οσπίνα στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη, με τις διαδοχικές ισοφαρίσεις των Λονδρέζων να μην αποδεικνύονται αρκετές, καθώς ο Ισλανδός επιθετικός Άλφρεντ Φινμπόγκασον σφραγίζει τον ερυθρόλευκο θρίαμβο με 2-3, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015.  

Ιστορική πρόκριση επί της Μπέρνλι

Στις 30 Αυγούστου του 2018 ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς κατορθώνει για πρώτη φορά στην ιστορία του να αποκλείσει αγγλικό σύλλογο, καθώς για το δεύτερο αγώνα της φάσης των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, στον επαναληπτικό της νίκης με 3-1 στο Φάληρο, αναδεικνύεται ισόπαλος με 1-1 στο Τερφ Μουρ κόντρα στην ιστορική Μπέρνλι, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ χάρη στο εκπληκτικό τέρμα του Ντάνιελ Ποντένσε, λίγο προτού δεχτεί την ισοφάριση στα τελευταία λεπτα της συνάντησης, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.  

Το έπος του Λονδίνου

Ο Σισέ δίνει στο 53′ προβάδισμα στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο, ισοφαρίζοντας το σκορ της ήττας στο Φάληρο, οδηγώντας την αναμέτρηση στην παράταση. Ο Ομπαμεγιάνκ ισοφαρίζει στο 113′ την αναμέτρηση, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους «κανονιέρηδες», προτού ο Γιώργος Μασούρας σεντράρει και ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί γράψει με προβολή το τελικό 1-2 για τους Πειραιώτες στο 119′, χαρίζοντας την πρόκριση στον Ολυμπιακό και σφραγίζοντας στο Έμιρατς Στέιντιουμ μία από τις πλέον μυθικές βραδιές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του δεύτερου αγώνα της φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, στις 27 Φεβρουαρίου του 2020.  

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!