ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔΙΕΘΝΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

7 ομάδες που ξεκίνησαν από όμιλο του Ολυμπιακού έφτασαν τελικό Champions League

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως φέρνει γούρι στις ομάδες που παίζουν μαζί του στους ομίλους καθώς αυτά τα χρόνια 7 φορές, η μία από τις ομάδες που έφτασε στον τελικό ήταν στον όμιλό του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν 1997-98 στο champions league και μέχρι το 2001 μετρούσε 4 σερί παρουσίες από τις οποίες στις 3 η ομάδα που έφτασε στον τελικό ήταν από τον όμιλό του. Αναλυτικότερα τη σεζόν 1997-98 βρήκε στο δρόμο του την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έφτασε στον τελικό εκείνη τη σεζόν και τελικά το σήκωσε νικώντας τη Γιουβέντους 1-0.

Τη σεζόν 99-00 ο Ολυμπιακός έβρισκε στο δρόμο του και πάλι τη Ρεάλ (με το αξέχαστο 3-3 στο ΟΑΚΑ και τη ρεβάνς στο Μπερναμπέου με το χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος να μένουν στην ιστορία) και οι Μαδριλένοι έφτασαν ξανά στον τελικό, επικρατώντας της Βαλένθια με 3-0.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός θα έχει και πάλι ομάδα στον όμιλο του που θα φτάσει στον τελικό και θα είναι η Βαλένθια. Η Βαλένθια θα ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με 1-0, θα φτάσει μέχρι τον τελικό αλλά εκεί θα χάσει στα πέναλτι από τη Μπάγερν Μονάχου.

Την τέταρτη φορά που η ομάδα από όμιλο του Ολυμπιακού θα φτάσει τελικό ήταν τη σεζόν 2004-05, όταν και θα είναι η Λίβερπουλ. Ο Ολυμπιακός θα την κερδίσει στο Καραϊσκάκης με 1-0 όμως θα ηττηθεί στο Άνφιλντ και θα αποκλειστεί με το γκολ του Τζέραρντ! Ένα γκολ που αν δεν έμπαινε η Λίβερπουλ δεν θα προκρινόταν και δεν θα κέρδιζε το Champions League εκείνη τη σεζόν στην Κωνσταντινούπολη στα πέναλτι από τη Μίλαν, στο επικό 3-3 στην κανονική διάρκεια.

Θα χρειαστεί να περάσουν 10 χρόνια για να βγει ομάδα από τον όμιλο του Ολυμπιακού, ξανά στον τελικό του CHAMPIONS LEAGUE. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Γιουβέντους και θα την κερδίσει με 1-0 ,ενώ θα ηττηθεί δύσκολα με 3-2 στην Ιταλία. Η μεγάλη Κυρία θα φτάσει ως τον τελικό όπου και θα ηττηθεί τελικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός το 2019 θα βρει στο δρόμο του στους ομίλους την σπουδαία Μπάγερν Μονάχου. Κατα πολλούς η… χειρότερη Μπάγερν των τελευταίων ετών θα φτάσει τελικά ως τον τελικό (έχοντας ρίξει… 8 στην Μπαρτσελόνα) και θα σηκώσει το τρόπαιο στον τελικό με αντίπαλο την Παρί, για τη σεζόν 2019-20….

Την αμέσως επόμενη χρονιά (φέτος δηλαδή) ο Ολυμπιακός θα έχει στον όμιλό του την Μάντσεστερ Σίτυ η οποία με… περίπατο θα φτάσει και αυτή στον τελικό! Θα το σηκώσει; Θα το μάθουμε. Άλλωστε η παράδοση είναι… υπέρ της καθώς στις προηγούμενες 6 φορές που ομάδα από τον όμιλο του Ολυμπιακού έφτασε τελικό, τέσσερις φορές το σήκωσε και δύο το έχασε. Πάμε να δούμε όλους αυτούς τους τελικούς;

https://www.youtube.com/watch?v=L930_ixc-Hc

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!