ΜΠΑΣΚΕΤ

Κέρδισε, αλλά χρειάστηκε και η παράταση – Αγωνία για “Παπ”

Το 4 στα 4 έκανε στο Ιβανώφειο ο Ολυμπιακός για τη Basket League αν και χρειάστηκε να παίξει και παράταση. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Olympiacosbc.gr που ακολουθει:

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το εξτρά πεντάλεπτο της παράτασης για να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Ηρακλή, να πάρει το διπλό στο Ιβανώφειο (90-96, 78-78 κ.α.) και να παραμείνει αήττητος στην Stoiximan Basket League.

Κάκιστα ποσοστά στα σουτ 3π. και αλλεπάλληλα λάθη δεν επέτρεψαν τους «ερυθρολεύκους» να βρουν ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έκλεισαν προηγούμενοι με +2 (13-15), χάρη σε τρίποντο στην εκπνοή του Μιχάλη Λούντζη.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην «πιάνει» υψηλά επίπεδα απόδοσης, παρόλα αυτά μπόρεσε βασιζόμενος στην άμυνά του, αλλά και την περιφερειακή ευστυχία του Λούντζη να πάρει μια διαφορά 7π. (29-36 στο 18’). Ο Ηρακλής, ωστόσο, απάντησε με ένα σερί 5-0 και μείωσε στο καλάθι (34-36) στο 20’.

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα συνέβαλε ώστε να βελτιωθεί επιθετικά η εικόνα της ομάδας μας. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα, πήγαν σε καλές επιθετικές επιλογές και με ένα επί μέρους σκορ 16-2, βρέθηκαν στο +16 (36-52 στο 26’). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη…

Κάκιστες επιλογές, αμυντικά κενά και λάθη επέστρεψαν στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στο ματς (63-63) και με τρίποντο του Ντάγκλας να προηγηθούν με 68-67 στο 36’. Βασιζόμενοι στην καλή τους άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια διαφορά 4π. (72-76) 22’’ για το τέλος.

4.7’’ για τη λήξη ο Αμερικανός σέντερ του Γηραιού, Λιντς, ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (75-76). Οι γηπεδούχοι έκανα άμεσα φάουλ στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος με 2/2 έκανε το 75-78 (4’’ για το τέλος), όμως, με σουτ 3π. στην εκπνοή ο Παπαδάκης έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο εξτρά 5λεπτο ο Ηρακλής προηγήθηκε με 80-78 στο ξεκίνημά του, όμως, με καλή άμυνα και ψυχραιμία στην ρουλέτα των ελεύθερων βολών ο Ολυμπιακός κατάφερε επιθετική αιχμή τον Σάσα Βεζένκοφ να πάρει το πολύτιμο διπλό.

Τραυματίστηκε ο «Παπ»

Μόλις 45’’ πρόλαβε να πατήσει παρκέ ο Κώστας Παπανικολάου. Ο 31χρονος φόργουορντ τραυματίστηκε στο γόνατο, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.
• Εκτός 12άδας ήταν ο Χασάν Μάρτιν.

Δεκάλεπτα: 13-15, 34-36, 54-63, 78-78. Παρ.: 90-96

Πηγή: olympiacosbc.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!