ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέρασε και από την έδρα του Άρη

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο «Nick Galis Hall» του Άρη με 87-76, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Οι γηπεδούχοι αντιστάθηκαν στα πρώτα πέντε λεπτά (5-7), όμως, με καλή άμυνα και επιθετικές αιχμές τους Βεζένκοφ και Φαλ, ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του και πήρε μια διαφορά 13π. (12-25 στο 9’). Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί… Πάντα ξεκινώντας από την άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να έχει πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, εκτόξευσε τη διαφορά στους 20π. (20-40 στο 16’) και τελικά έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +18 (33-51).

Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν αδικαιολόγητα φρένο. Κακές επιθετικές επιλογές και αμυντικά κενά επέτρεψαν στον Άρη (και πιο συγκεκριμένα στον ασταμάτητο Χάνλαν) να ρίξει τη διαφορά αρχικά στους 9π. (53-62 στο 31’) και στην συνέχεια στους 7π. (73-80 στο 38’). Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, φρόντισαν με ένα σερί 5-0 (73-85 στο 39’) να «καθαρίσουν» οριστικά την υπόθεση νίκη.

Για τον Άλκη

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη. Στο 19Ο λεπτό –συμβολικός αριθμός, καθώς μόλις 19 ήταν και τα χρόνια του άτυχου φιλάθλου- ο αγώνας διεκόπη και τα μέλη των δύο ομάδων απέτισαν φόρο τιμής στον Άλκη, αφήνοντας ένα λουλούδι δίπλα σε μια φανέλα των «κιτρίνων» με το όνομά του. Επίσης, στην προθέρμανση οι παίκτες του Άρη και Ολυμπιακού φορούσαν μπλουζάκια με τυπωμένα τα τελευταία λόγια του: «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε
άλλο»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!