ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάρτι στην Πόλη του!

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Φενερμπαχτσέ στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι Γουόκαπ, Φαλ, Βεζένκοφ, Κάναν και Παπανικολάου ξεκίνησαν το ματς για τους Πειραιώτες.
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο ματς με σερί 8-0 υποχρεώνοντας τον Δημήτρη Ιτούδη να καλέσει τάιμ άουτ.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μπουν στο παιχνίδι με τον Μπούκερ και ένα κάρφωμα του Κώστα Αντετοκούνμπο, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα και βρήκαν απαντήσεις με μεγάλα σουτ από Βεζενκοφ Καναν και Παπανικολάου, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ με τη δημιουργία του έδωσε 4 ασιστ, με τους τούρκους να είναι αρκετά άστοχοι, και το δεκάλεπτο να κλείνει με προβάδισμα 14 πόντων, 10-24.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με σουτ 3 πόντων, ωστόσο ο Λαρεντζάκης απάντησε με τον ίδιο τρόπο για να έρθουν να δώσουν συνέχεια ο Μακίσικ με ένα θεματικό κάρφωμα και μια ωραία συνεργασία για άλει ουπ μεταξύ των Μπολομπόι και Λούντζη , διαμορφώνοντας το 13-31και δεύτερο ταιμ.

Οι Τούρκοι σοκαρισμένοι και ανύμποροι να μπουν ξανά στο παιχνίδι βρηκαν σκορ με τριποντο του Μαχμούτογλου, για να έρθουν οι ερυθρόλευκοι και να πατήσουν πραγματικά το γκάζι με σερί 15-0 για το +30. Οι της Φενέρ, που είχαν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία δέχθηκαν συνεχόμενες τεχνικές ποινές με τον Γούιλμπεκιν να χάνει το έλεγχο και να αποβάλλεται στο 3:56. Τέλος στο σερί ήρθαν να βάλουν οι Γκούντουριτς και Κώστας Αντετοκούνμπο, αφού ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα τους, με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 30-51.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού παρόλο που οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα επιθετικά. Ο Κάναν απ την περιφέρεια ήταν σε εξαιρετική κατάσταση ενώ ο Γουόκαπ με συνεχόμενες διεισδύσεις προκαλούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα της Φενέρ είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Γκούντουριτς και Μαχμούτογλου έδωσαν κάποιες λύσεις απ την περιφέρεια αλλά ο Ολυμπιακός είτε με το Βεζένκοφ είτε με τον Παπανικολάου απ την γραμμή των ελευθέρων βολών συνέχισε να δίνει απαντήσεις με την διαφορά να κυμαίνεται κάθ’ολη την διάρκεια της περιόδου από το +23 έως το +28 και το δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ 51-77.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατέβασε ρυθμό, ενώ οι γηπεδούχοι με σκληρή άμυνα και σουτ από τους Μαχμούτογλου και Γκούντουριτς, που ήταν οι μόνοι που προσπαθούσαν από μεριάς της Φενέρ, με ένα μικρό σκορ 15-2, μείωσαν την διαφορά, βάζοντας τον κόσμο στην εξίσωση του παιχνιδιού.

Οι ερυθρόλευκοι, διατήρησαν την ψυχραιμία τους βρήκαν τις απαραίτητες απαντήσεις με τους Γουόκαπ, Παπανικολάου και Μακίσικ να είναι εύστοχοι απ τα 6.75, και με τον Βεζένκοφ από την γραμμή των ελευθέρων βολών, ο οποίος σημείωσε double double. Ο αγώνας τελείωσε με τελικό σκορ 73-93.

Δεκάλεπτα: 10-24,20-27,21-26,22-16

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!