ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Κυπελλούχος σε άνδρες και γυναίκες στο πόλο!

Την κατάκτηση του 5ου Κυπέλλου στην ιστορία της πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού η οποία επικράτησε με 11-6  της Βουλιαγμένης στο Εθνικό κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός». Στον μεγάλο τελικό του Final 4  Stoiximan Κυπέλλου Ελλάδας οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης, σήκωσαν το δεύτερο τρόπαιο της φετινής σεζόν, αφού έχει προηγηθεί η κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup και έχουν μπροστά τους δυο ακόμα στόχους, τα πρωταθλήματα Ευρώπης και Ελλάδας!

Ο Θρύλος διεύρυνε την κυριαρχία του στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, φτάνοντας τις 5 κατακτήσεις σε 6 συμμετοχές στον τελικό της διοργάνωσης η οποία θεσμοθετήθηκε την σεζόν 2017-18. Οι «back2back» Πρωταθλήτριες Ευρώπης, κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στο Καρπενήσι (2018) και μετά την μοναδική απώλεια στη Χίο (2019), μετρούν με τη σημερινή, τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις του τίτλου, στα Final 4 που διεξήχθησαν σε Παλαιό Φάληρο (2020), Βουλιαγμένη (2021), Λάρισα (2022) και Πάτρα (2023).

Όσον αφορά το σημερινό τελικό, οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν απόλυτα… και με πρώτη σκόρερ την Ξενάκη με τρία γκολ, έγραψαν για άλλη μια φορά ιστορία.

Κυπελλο και στους άνδρες:

Μία ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της έγραψε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, αφού πρόσθεσε στην «τροπαιοθήκη» της το 24ο Κύπελλο και 6ο διαδοχικό, επικρατώντας άνετα με 14-4 του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό του Final 4 που διεξήχθη στην Πάτρα.

Ο πολυνίκης του θεσμού Θρύλος, μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο τον μεγάλο τελικό και έκαμψε με μεγάλη άνεση την αντίσταση των «πράσινων» επιβεβαιώνοντας τη διαφορά δυναμικότητας που τον χωρίζει με τον σημερινό του αντίπαλο. Στον 31ο τελικό της ιστορίας τους, στο Κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 6-2 στο ημίχρονο και δεν άφησαν περιθώρια στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σε τελικό του θεσμού τον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε νικήσει με 18-10, τη σεζόν 2014-15 στο Final 4 στο Καρπενήσι. Παράλληλα η σημερινή (4/2) νίκη ήταν η 48η διαδοχική της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό, ρεκόρ που «τρέχει» από τον Φεβρουάριο του 2001.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακός Ντίνος Γενηδουνιάς αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ του Final 4 και ο Μανώλης Ζερδεβάς καλύτερος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!