ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Είμαστε εδώ για να προκριθούμε»

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ:

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα ρητό, «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια αλλαγή στο αυριανό παιχνίδι;
Αν δίνω σημασία σε όλα όσα ακούω στην Ελλάδα, θα τρελαθώ. Όπως το ίδιο και στην Ισπανία, στην Αγγλία και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, το ποδόσφαιρο είναι πάθος και όλοι έχουμε γνώμη. Για αυτό και το ποδόσφαιρο προσελκύει τόσο κόσμο, γιατί είναι θέμα συζήτησης, βγάζει πάθος, ενδιαφέρει τους πάντες και όλοι έχουν μία γνώμη. Όμως εμείς έχουμε ένα πλάνο το οποίο είναι συγκεκριμένο. Να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική η οποία θα έχει την ικανότητα να κερδίσει το αυριανό παιχνίδι, όπως και σε όλα τα παιχνίδια που έρχονται. Οι αλλαγές όχι μόνο μέσα στον αγώνα αλλά και από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι απαραίτητες για να μπορεί μία ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι όταν τους ζητηθεί, γιατί αυτό είναι και το μυστικό μίας ομάδας η οποία έχει την ευλογία να παίζει κάθε τρεις ημέρες αγώνα, γιατί αυτό είναι δείγμα επιτυχίας και μίας καλής ομάδας. Όταν είσαι υποχρεωμένος να παίζεις κάθε τρεις ημέρες πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις αλλαγές και να χρησιμοποιείς όλο το βάθος του ρόστερ, όπως και να γνωρίζουν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Πριν έλεγε ο Πάνος πως έχει με τον Φρέιρε μία καλή συνεργασία, εμείς θέλουμε ο Πάνος να συνεργάζεται καλά με τον Ντόη, με τον Παρόζο και όλοι μεταξύ τους. Είναι εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το καταφέρεις, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες μας και θα κάνουμε πολλές αλλαγές.

Υπάρχει περίπτωση να έχετε άλλους ποδοσφαιριστές στο αυριανό ματς σε σχέση με το πρώτο;
Συνήθως την ενδεκάδα την ανακοινώνουμε πριν την έξοδό μας στον αγωνιστικό χώρο γιατί έχουμε μία προπόνηση ακόμη και μεσολαβούν 24 ώρες. Η εμπειρία μου έχει δείξει να μην αποκαλύπτω πράγματα και να μη βιάζομαι να παίρνω αποφάσεις. Επίσης θέλω να δώσω έμφαση στη δυσκολία του αγώνα, γιατί παίζουμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο και δυνατή ομάδα και σε ένα γήπεδο που θα είναι εναντίον μας. Οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και όποιος και αν βρεθεί μέσα στον αγώνα θα πρέπει να είναι έτοιμος και να πω ξανά πως πολλές φορές κάποιος παίκτης μπορεί να είναι πιο σημαντικός αν αγωνιστεί για δέκα λεπτά μέσα στον αγώνα απ’ αυτόν που μπορεί να παίξει 80 λεπτά.

Περιμένετε μεγαλύτερη πίεση από τον αντίπαλο σε σχέση με τον πρώτο αγώνα;

Όπως είπα και στο προηγούμενο παιχνίδι η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι και όχι στο πρώτο. Οπότε είναι σημαντικό το ματς και για τις δύο ομάδες, εμείς θα βγούμε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε όπως ταιριάζει άλλωστε και στο dna της ομάδας μας. Σίγουρα θα χρειαστούμε συγκέντρωση από τους παίκτες μας σε υψηλό επίπεδο από το πρώτο λεπτό, θα χρειαστούμε όλη την προσωπικότητα, το ομαδικό πνεύμα και τη συγκέντρωση του πρώτου αγώνα γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν καλό αντίπαλο με καλή επιθετική λειτουργία και ξέρουμε πως οι εξτρέμ της είναι καλοί παίκτες. Θα χρειαστεί να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλον τον αγώνα και θα χρειαστούμε να δώσουμε περισσότερο συνέχεια στην καλή μας απόδοση γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι κάπως το χάσαμε αυτό και αν το σενάριο θα είναι διαφορετικό στον αγώνα, τότε θα χρειαστούμε σταθερό συναισθηματικό έλεγχο για να διαχειριστούμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Αυτήν την προσωπικότητα θα τη χρειαστούμε αύριο για να φέρουμε εις πέρας το πλάνο μας.

Υπάρχει κάποιο άγχος για την ετοιμότητα της ομάδας σας σε σχέση με την Γκενκ, γιατί έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές της.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό και μία πραγματικότητα, η Γκενκ είναι πιο έτοιμη αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν είναι καθοριστικό με αυτά που δείξαμε στον πρώτο αγώνα. Εμείς έχουμε κάποιους παίκτες οι οποίοι τώρα ενσωματώθηκαν στην ομάδα μας και γενικότερα το επίπεδο ετοιμότητάς μας δεν είναι όπως της Γκενκ, αλλά δουλεύουμε καθημερινά για αυτό. Φυσικά σε κάθε ποδοσφαιριστή το επίπεδο ετοιμότητας αλλάζει και σίγουρα οι αλλαγές όπως είπαμε πριν θα επηρεαστούν και απ’ αυτό. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα άθλημα τακτικής, παίζει ρόλο η φυσική κατάσταση του κάθε παίκτη, αλλά παίζει περισσότερο ρόλο η προσωπικότητα και ο συναισθηματικός έλεγχος, όπως και η συγκέντρωση με το ταλέντο το οποίο το έχουμε σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Είμαστε εδώ για να παίξουμε, για να κερδίσουμε και η φιλοδοξία μας για να προκριθούμε είναι πολύ μεγάλη.


Απόψε στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί μία ομάδα από την οποία έχετε περάσει, απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου, ποιον θα υποστηρίξετε εσείς;

Με τον Ολυμπιακό. Όλη μας η συγκέντρωση βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Όλη μας η ενέργεια βρίσκεται εδώ και είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας στόχο και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!