ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Θρύλος πάτησε τη Γουέστ Χαμ

Σημαντική νίκη για τη συνέχεια του ομίλου του, πήρε ο Ολυμπιακός επί της Γουέστ Χαμ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν την κάτοχο του UEFA Conference League, Γουέστ Χαμ, και νίκησαν με 2-1 για την 3η αγωνιστική του UEFA Europa League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Στο 9′ ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει σταθερά. Όμως στην επόμενη καλή του στιγμή ο Θρύλος έκανε το 1-0 στο ματς. Συγκεκριμένα, στο 33′ ο Φορτούνης μετά από τρομερή ατομική ενέργεια βρήκε τον κενό χώρο και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45+1′, ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό πόδι και ο αμυντικός δεν μπόρεσε να διώξει με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα για το 2-0 του Θρύλου.

Στο 47′ του δευτέρου ημιχρόνου ο Γουόρντ-Πράους απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα πήγε άουτ, ενώ στο 60′ ο Πορόζο πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Φορτούνη και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Ο Αλεξανδρόπουλος απείλησε στο 71′ με μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ στο οκτώ λεπτά μετά, στο 79′, και πάλι ο Αλεξανδρόπουλος μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ από τα αριστερά και έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.

Ο Φορτούνης στο 80′ «γέμισε» στην αντίπαλη περιοχή από εκτέλεση κόρνερ στην αντίπαλη περιοχή, ο Πορόζο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Επτά λεπτά μετά, στο 87′, ο Πακέτα έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής και μείωσε σε 2-1. Ο Ολυμπιακός είχε μία ακόμη καλή στιγμή, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φορτούνης σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το 2-1 έμεινε για τον Ολυμπιακό και πήρε την πρώτη του νίκη στον όμιλο του UEFA Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο, Ροντινέι (74′ Κίνι), Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85′ Μασούρας), Φορτούνης (90+5′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (85′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (90+4′ Σκάρπα).

Γουέστ Χαμ (Ντ. Μόγιες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Γουόρντ-Πράους (72′ Άλβαρες), Σούτσεκ, Φορνάλς (58′ Αντόνιο), Κούντους (72′ Κορνέτ), Μπενραχμά (58′ Μπόουεν), Ινγκς (58′ Λούκας Πακετά).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!