ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ολυμπιακός «συνέτριψε» το Μαρούσι

Ο Ολυμπιακός «συνέτριψε» εκτός έδρας το Μαρούσι με 111-83, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Με όπλο τους την περιφερειακής τους ευστοχία οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-9 στο 5’. Οι «ερυθρόλευκοι» τους πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα (δια χειρός Πίτερς, Μπραζντέϊκις και Κάνααν) και προσπέρασαν με 24-21 στο 10’. Ωστόσο, παρά τα εξαιρετικά ποσοστά του Αϊζάια Κάνααν από τα 6.75μ., το ματς παρέμεινε ισορροπημένο μέχρι και το 15’ (33-32). Στο σημείο, αυτό, ωστόσο, όλα άλλαξαν… Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, κυριάρχησε στην ρακέτα με τον Λουκ Σίκμα, κυκλοφόρησε εξαιρετικά τη μπάλα, έπαιξε με απίστευτη ταχύτητα και μέσα από επιθετική πολυφωνία (Παπανικολάου, Λούντζης και Πίτερς) έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +12 (41-53).

Στην επανάληψη ο Αϊζάια Κάνααν μπήκε το ίδιο «ζεστός», ήταν ασταμάτητος από τη γραμμή του τριπόντου και μαζί με τον Άλεκ Πίτερς εκτόξευσαν τον δείκτη της διαφοράς στους +23π. (56-79) στο 28’. Παρότι το ματς κρίθηκε πρόωρα, οι «ερυθρόλευκοι» αρνήθηκαν να… κατεβάσουν ταχύτητα. Συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και να εκτελούν από την περιφέρεια δια χειρός Πίτερς, αύξανοντας τις αποστάσεις στους 24π. (71-95) στο 35’. Ο Ολυμπιακός «έγραψε» την κατοστάρα με λέι απ του Μιχάλη Λούντζη (77-100) στο 37’, ενώ με καλάθι του Γιαννούλη Λαρεντζάκη βρέθηκε στο +29 (82-111).

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η ΚΑΕ Αμαρουσίου βράβευσε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα και τον γυμναστή, Αντρεά Γκατζούλη, για την προσφορά τους στην ομάδα.

Εκτός 12άδας ήταν για ένα ακόμη ματς οι τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοφ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος.

Δεκάλεπτα: 21-24, 41-53, 62-81, 83-111.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!