ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνετο απόγευμα στην Καρδίτσα με σούπερ Μίλου

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας της Καρδίτσας με 83-54 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League.

Με καλή άμυνα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ και επιθετικούς οδηγούς τους Λουκ Σίκμα και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (13-22).

Όταν στην εξίσωση μπήκαν οι Αϊζάια Κάνααν και Νίκολα Μιλουτίνοφ, η διαφορά ξέφυγε, καθώς με ένα επί μέρους σκορ 19-5 ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +23 (18-41 στο 15’). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άδραξε την ευκαιρία και μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, όμως, παρότι η άμυνα παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο, ο ρυθμός έπεσε επιθετικά και η Καρδίτσα μείωσε σε 28-44 στο 20’.

Με την επιστροφή των Κάνααν και Μιλουτίνοφ στο παρκέ, η τάξη αποκαταστάθηκε άμεσα. Ο Αμερικανός γκαρντ βρήκε στόχο από την γραμμή του τριπόντου, ο Σέρβος σέντερ κυριάρχησε στην ρακέτα και η διαφορά έφτασε στο +24 (33-57 στο 25’ και 41-65 στο 30’). Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, δεν πάτησαν φρένο, παρά το γεγονός ότι το ματς είχε κριθεί από νωρίς και κάρφωμα του Μιλουτίνοφ βρέθηκαν στο +32 (47-79) στο 38’. Αξίζει να σημειωθεί πως στο  36’ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στην «μάχη» τον 17χρονο, Αναστάση Ροζακέα.

Ο Κώστας Παπανικολάου υπέστη αιμάτωμα  στην δεξιά μηροβουβωνική χώρα στον αγώνα με την Μπάγερν και έμεινε εκτός αποστολής. Στην Καρδίτσα δεν ταξίδεψε επίσης ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος περιμένει τη γέννηση του πρώτου του παιδιού. Όσον αφορά στον Νάιτζελ Γουϊλιαμς Γκος, αν και ακολούθησε την αποστολή, δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα. Τέλος, Φιλίπ Πετρούσεφ, Ναζ Μήτρου-Λόνγκ και Σακίλ Μακίσικ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League.

Δεκάλεπτα: 13-22, 28-44, 41-65, 54-83

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!