ΜΠΑΣΚΕΤ

Πληγώθηκε από το τρίποντο και ηττήθηκε από την Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και έτσι το ρεκόρ του πήγε στο 6-6.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι σχετικά δίπλα δίπλα στο σκορ, με τον Ταβάρες και τον Καμπάτσο όμως να κάνουν τη διαφορά για τους Ισπανούς. Συγκεκριμένα ο πρώτος είχε ήδη πετύχει 9 πόντους και ο δεύτερος είχε μοιράσει 4 ασίστ. Από τον Ολυμπιακό υπήρχε αστοχία στο τρίποντο, με τον Κάαναν να έχει ήδη 2 φάουλ και να τον αποσύρει ο Μπαρτζώκας νωρίς, και τελικά ο Λαρεντζάκης να είναι ο παίκτης που έλυσε τον γόρδιο δεσμό έξω από τα 6 και 25. Ο Γουόκαπ ήταν επίσης πολύ καλός και έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 19-23 υπερ των Ισπανών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ρεάλ βρηκε τις λύσεις της από τον Χεζόνια που ήταν ο κορυφαίος της στην περίοδο αυτή και η διαφορά έτασε μέχρι και το +8 για τους Ισπανούς. Όμως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έδινε φιλιά ζωής και με ένα πολύ καλό σερί οι Πειραιώτες μείωσαν στον πόντο και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 36-37.
Ο Κάαναν δεν είχσ ξαναμπεί μετά το 3ο λεπτό που είχε φορτωθεί με 2 φάουλ και έτσι το 4 στα 17 τρίποντα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ρεάλ μπήκε ελαφρώς καλύτερα και χάρη στον Μούσα προηγήθηκε με 4 πόντους. Μπορεί ο Κάνααν να έκανε το τρίτο του φάουλ, όμως αυτή τη φορά ο Μπαρτζώκας τον άφησε μέσα και ήταν ένας εκ των παικτών που βοήθησαν ώστε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα (46-45) στο παιχνίδι μετά το 2-0 της έναρξης της αναμέτρησης. Η Ρεάλ όμως αντέδρασε και χτίζοντας σερί έφτασε τη διαφορά υπερ της στο +7, με πρωταγωνιστή τον Μούσα που μετρούσε 4 στα 4 τρίποντα σε αυτή την περίοδο, αλλά ο Κάνααν με τρίποντο έριξε τη δοαφορά στους 4 και έτσι μπήκαν οι δύο ομάδες στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 57-61.

Στην τελευταία περίοδο η Ρεάλ συνέχισε να βρίσκει λύσεις με τον Χεζόνια, όμως ο Ολυμπιακός είχε τους δικούς του πρωταγωνιστές που τον έφεραν ξανά μπροστά στο σκορ με 65-64, αλλά στο 68-69 οι ερυθρόλευκοι έπαθαν ένα mini black out επιθετικά και οι Ισπανοί με ένα σερί 6-0 πήγαν το σκορ στο 68-75. Εκεί μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό και ο Ολυμπιακός βρήκε τριποντο με τον Γουόκαπ και μείωσε στους 4 (71-75) με 58″ να μένουν στο ρολόι. Εκεί, μετά το τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα αλλά το ίδιο έκαναν και οι Ισπανοί στην προσπάθεια του Κάαναν και έτσι τελικά ήρθε η ήττα με τελικό σκορ, Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 71-77.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε, όπως τονίσαμε και στον τίτλο του άρθρου, ότι πληγώθηκαν από το τρίποντο καθώς μέτρησαν 9 τρίποντα από τα συνολικά… 33 που επιχείρησαν και έτσι με ποσοστό 27% δεν μπορούσαν να έχουν πολλές πιθανότητες απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!