ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκησε την Καρδίτσα και πάει Τουρκία

Αν και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Καρδίτσας με 85-73, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League και στρέφει την προσοχή του στο ματς της Τριτης με την Εφές.

Βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια διαφορά 6π. (21-15) στο 8’, όμως, στην πραγματικότητα δεν κατάφεραν ποτέ να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η Καρδίτσα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη, τις κακές επιθετικές επιλογές της ομάδας μας και κυρίως την δική της απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (11-22 στο α’ μέρος), έφερε τα πάνω κάτω (21-26) και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου (39-41).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι αναποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να παραμένουν σταθερά σε θέση οδηγού (51-55). Ωστόσο, στο τελευταίο δίπλεπτο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν να… ξυπνούν. Πίεσαν στην άμυνα, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και έκλεισαν την 3η περίοδο στο +5 (62-57). Και δεν σταμάτησαν εκεί. Με καλή άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και επιθετικές αιχμές τους Μόουζες Ράιτ και Μιχάλη Λούντζη, αύξησαν τις αποστάσεις στους 16π. (81-65) στο 38’ και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη.

Εκτός από την 6άδα των ξένων ήταν ο Νάιτζελ Γουϊλιαμς- Γκος, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα και ο Τόμας Γουόκαπ.

Δεκάλεπτα: 21-19, 39-41, 62-57, 85-73.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!