ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με φόρα από την Ευρώπη νίκησε τον ΠΑΟΚ

Νικητής ο Ολυμπιακός και στην Ελλάδα, καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με σκορ 2-1, για την 6η αγωνιστική των Stoiximan Super League Playoffs.

Σε ένα ματς στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει ακόμη και περισσότερα γκολ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Από νωρίς ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του στο ματς, μπαίνοντας δυνατά στον αγωνιστικό χώρο λίγες ημέρες μετά από την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Conference League απέναντι στη Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία.

Στο 15′ ο Τζολάκης από την περιοχή του έκανε την μπαλιά για τον Ναβάρο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Δέκα λεπτά μετά, ο Κουλιεράκης ανέτρεψε τον Ναβάρο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 27′ ο Ποντένσε, με τον Κοτάρσκι όμως να διώχνει και στην επαναφορά ο Κίνι με πλασέ στην κίνηση από τα δεξιά έκανε το 1-0 στο παιχνίδι.

Δύο λεπτά μετά, στο 29′, ο Κίνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ναβάρο έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ η μοναδική φορά που απείλησε ήταν στο 43′, όταν ο Μουργκ έκανε σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πήγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι και πάλι δυνατά και απείλησε μόλις στο 48′ με σουτ του Ναβάρο έξω από την περιοχή, χωρίς όμως τον επιθυμητό στόχο. Στο 50′ ο ΠΑΟΚ είχε ένα σουτ με τον Τάισον, το οποίο πήγε άουτ και στο 61′ ήρθε το 2-0 του Θρύλου. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ποντένσε να βγάζει τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Μαρτίνς και ο Πορτογάλος με πλασέ «έγραψε» το 2-0. Στο 70′ ήταν η στιγμή του Ποντένσε να απειλήσει, όταν έκανε το συρτό σουτ από πλάγια θέση δεξιά μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Οι φιλοξενούμενοι στο 77′ απείλησαν μετά από κόντρα της μπάλας στον Ρέτσο σε γύρισμα του Σαμάτα, αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 84′ ο Όρτα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε με τον Μάρκος Αντόνιο μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-1 της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Άμπι, Ρέτσος, Κίνι (90+3′ Βέζο), Όρτα (85′ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Τσικίνιο (78′ Έσε), Ποντένσε, Μαρτίνς (78′ Μασούρας), Ναβάρο (85′ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79′ Γιόνι), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μούργκ (59′ Ντεσπότοφ), Τάισον (78′ Μάρκος Αντόνιο), Μπράντον Τόμας (59′ Σαμάτα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!