ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ ενόψει τελικού

Ενόψει του τελικού που έχει ο Ολυμπιακός για το UEFA Europa Conference League, απέναντι στη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο προπονητής της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός των «ερυθρόλευκων»:

Πως νιώθετε όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζει ο τελικός;
Είμαστε ήρεμοι και καλά, ξεκουραστήκαμε δύο ημέρες και τώρα επιστρέψαμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ηρεμία και θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται για τον τελικό.

Επειδή έχετε τη γνώση και την εμπειρία από έναν Ευρωπαϊκό τελικό, είναι κάτι διαφορετικό που πρέπει να κάνετε στην προετοιμασία της ομάδας;
Όχι το έχω πει πολλές φορές πως δεν πρέπει να αλλάζουμε κάτι. Φτάσαμε μέχρι εδώ γιατί έχουμε κρατήσει την ταυτότητά μας. Εάν αλλάξουμε την ταυτότητά μας δε θα είμαστε ο εαυτός μας. Ακολουθούμε τα ίδια πράγματα, την ίδια διαδικασία, όπως κάνουμε σε κάθε προετοιμασία οποιουδήποτε αγώνα.

Είδαμε τον τελικό του Europa League, η Αταλάντα μοιάζει με το παιχνίδι της Φιορεντίνα, θεωρείτε πως και σε αυτόν τον τελικό αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιους αγώνες;
Ο καθένας στο μυαλό του έχει μία ομάδα για φαβορί, σε έναν τελικό υπάρχουν πολλές απόψεις. Όταν δύο ομάδες φτάνουν στον τελικό είναι εκεί γιατί το αξίζουν. Έτσι και η Αταλάντα με τη Λεβερκούζεν. Η Λεβερκούζεν ήταν αήττητη αλλά στους τελικούς όλα μπορούν να συμβούν. Επίσης η Λεβερκούζεν δεν είχε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα ομάδα σαν την Αταλάντα. Σε έναν τελικό οι ομάδες πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα πάντα. Έτσι και στον τελικό του Europa η Αταλάντα εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε και πήρε τη νίκη, εάν δεν εκμεταλλευτείς τις στιγμές σου τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε έναν τέτοιον αγώνα.

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό βλέπετε αυτήν τη «σπίθα» στους παίκτες σας για έναν τελικό Ευρώπης, όπως παράλληλα υπάρχει και ένα δημιουργικό άγχος στην ομάδα;
Όπως σας είπα ήταν σήμερα η πρώτη μας προπόνηση μετά από ένα διήμερο ρεπό. Είναι δύσκολο στην πρώτη προπόνηση αυτή να δεις αυτό που θες να δεις. Είναι λογικό να υπάρχει χαρά, αλλά τις επόμενες ημέρες θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, έχουμε ημέρες μπροστά μας και πιστεύω θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Είστε περίπου τέσσερις μήνες στον Ολυμπιακό, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να αλλάξετε την ομάδα και να βγάλει αυτήν την ποιότητα για να φτάσει μέχρι τον τελικό;
Είμαι ο τρίτος προπονητής και είμαι σίγουρος πως τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος έχουν συνεισφέρει. Δεν είναι όλη η επιτυχία δική μου, προηγήθηκαν δύο άνθρωποι και σίγουρα έχουν βοηθήσει. Όταν τα πράγματα σε μία ομάδα δεν πηγαίνουν καλά είναι εύκολα να τα βελτιώσεις, όταν όμως πηγαίνουν τέλεια είναι δύσκολο να δώσεις το κάτι παραπάνω. Σε μία κρίσιμη στιγμή μπορείς να συνεισφέρεις, αυτό που έκανα ήταν να φέρω την ηρεμία στην ομάδα και να δώσω τις συμβουλές που έπρεπε. Οι παίκτες τα έχουν καταφέρει, αυτοί είναι στον αγωνιστικό χώρο και έχουν την ποιότητα. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθάμε και να τους συμβουλεύουμε, οι ποδοσφαιριστές όμως αγωνίζονται.

Σε έναν τέτοιον αγώνα, χωρούν εκπλήξεις στην προετοιμασία;
Αυτή η ερώτηση μου γίνεται συχνά και είναι σα να περιμένετε να μεταμορφώσω τα πράγματα με ένα μαγικό ραβδί. Δεν είμαι κάποιος γκουρού, είμαι προπονητής και παρουσιάζω την ομάδα μου όσο καλύτερα μπορώ, αναμένοντας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μιλήσατε για τη νοοτροπία της Αταλάντα στον τελικό του Europa League, θα ακολουθήσετε αυτήν τη νοοτροπία για το δικό σας τελικό;
Αν δεν έχεις αυτήν τη νοοτροπία είναι κακό. Διαφορετικά είναι δύσκολο να προχωρήσει ο οποιοσδήποτε, εμείς δε θα αλλάξουμε τίποτα, αντιθέτως, θα δυναμώσουμε τα σημεία μας και να γίνουμε πιο δυνατοί και επιθετικοί. Δε νομίζω ότι χωράει κανένα περιθώριο για κάποια αλλαγή και σίγουρα χρειάζεσαι μία δυνατή νοοτροπία για να φτάσεις σε τέτοιες στιγμές.

Το γεγονός ότο αποκλείσατε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, την Άστον Βίλα, σας γεμίζει με αυτοπεποίθηση;
Σίγουρα έτσι πρέπει να είναι, να μας δίνει δύναμη το γεγονός ότ ιαποκλείσαμε μία τέτοια ομάδα. Αλλά σε έναν τελικό όλα μπρούν να συμβούν. Όταν έχεις αποκλείσει την Άστον Βίλα αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις τον οποιονδήποτε. Με όλο το σεβασμό στη Φιορεντίνα, έχουμε αποκλείσει και άλλες ομάδες όπως ήταν η Φενέρμπαχτσε που ήταν μία δύσκολη περίπτωση. Όλες αυτές οι προκρίσεις μας κάνουν να νιώθουμε δυνατοί και εκμεταλλευτόμαστε όλες αυτές τις στιγμές για να πάμε με τη σωστή νοοτροπία στον τελικό και αυτήν που μας έχει φτάσει μέχρι εδώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!