ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτά είπε ο Ροντινέι για τον τελικό με τη Φιορεντίνα

Ο Ροντινέϊ ενόψει του μεγάλου τελικού με τη Φιορεντίνα ρωτήθηκε και απάντησε:

Δεν είναι κάτι καινούργιο για εσένα, έχεις παίξει σε Κόπα Λιμπερταδόρες και το έχεις κερδίσει, τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα ενόψει του πιο ιστορικού της αγώνα;
Είναι αλήθεια πως αυτή ην διοργάνωση που είπατε είναι δύσκολη και είναι ένας τελικός που χρειάζεται καλή προετοιμασία. Όμως συμφωνώ με τον προπονητή μου, δε χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ηρεμία και να δουμε την προπόνησή μας και να κάνουμε τη δουλειά μας. Δε χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και να προετοιμαστούμε ήρεμα. Είναι μία ιστορική στιγμή και το ξέρουμε, αλλά δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε αυτό, αλλά το πως θα προετοιμαστούμε καλά για τον αγώνα.

Απ’ όλο το ταξίδι της φετινής πορείας στην Ευρώπη, τι είναι αυτό που σου έχει μείνει περισσότερο στο μυαλό;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή, γιατι όποτε βάζω τη φανέλα του Ολυμπιακού και βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο έχει ξεχωριστή σημασία για εμένα και είναι κάτι ξεχωριστό. Θέλουμε όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζουμε. Αυτό που έχω να πω τώρα είναι ότι έχουμε μπροστά μας μία ακόμη μάχη και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό.

Η Φιορεντίνα έχει πολλούς Αργεντίνους τους οποίους θα βρεις απέναντί σου ως αντιπάλους, είναι αυτό για εσένα ένα έξτρα κίνητρο;
Δεν έχει σημασία, εγώ πάντα είμαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίζω οποιονδήποτε παίκτη από όπου είναι. Και εμείς έχουμε Αργεντίνους ποδοσφαιριστές. Το ματς είναι έντεκα εναντίον έντεκα, αυτό που θέλουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή και να απολαύσουμε τον αγώνα, αυτό έχει σημασία.

Είσαι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει ξεπεράσει τις 4.000 λεπτά συμμετοχής, το αισθάνεσαι αυτό στα πόδια σου;
Δεν είμαι πια μικρός, είμαι 32 ετών και είμαι περήφανος που έχω παίξει τόσο. Δεν έχει όμως σημασία, δείχνει αυτό ότι είμαι έμπειρος, αλλά είμαι και πάντα στη διάθεση της ομάδας, δεν είμαστε ξεχωριστές μονάδες. Είμαστε οικογένεια, δεν έχει σημασία η εμπειρία και τα λεπτά που έχει παίξει κάποιος, αλλά σημασία έχει να είμαι πάντα «παρών» και πάντα θέλω να κάνω τους συμπαίκτες μου να νιώθουν ότι μπορούν να βασίζονται επάνω μου και να απολαμβάνουν τα παιχνίδια τους.

Ο Ολυμπιακός είναι μία άπειρη ομάδα για Ευρωπαϊκό τελικό, ότι έχετε όμως έναν προπονητή ο οποίος πέρσι κατέκτησε το Europa League, σας γεμίζει αυτοπεποίθηση;
Φυσικά και είναι σημαντικό αυτό για εμάς γιατί έχουμε έναν έμπειρο προπονητή ο οποίος ξέρει να είναι νικητής. Ακολουθούμε τις οδηγίες του, όμως σε έναν τελικό μπορεί να συμβούν τα πάντα. Είμαστε εδώ γιατί όλοι το αξίζαμε. Το ίδιο όμως ισχύει και για τη Φιορεντίνα. Σε αυτήν τη στιγμή αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε τα θετικά που έχει ο καθένας και το ότι έχουμε έναν νικητή στο τιμόνι μας, είναι κάτι θετικό για εμάς.

Έχεις παρακολουθήσει κάποιο ματς της Φιορεντίνα;
Πιστεύω ότι σε αυτό το επίπεδο όλοι οι παίκτες πρέπει να το κάνουν αυτό, να βλέπουνε τον αντίπαλό τους. Το κάνω και εγώ και αναλύω τον αντίπαλο. Έχω δει τα τελευταία της παιχνίδια, τα ματς με την Μπριζ. Είναι μία καλή ομάδα με δύο Βραζιλιάνους, την έχω παρατηρήσει καλά και είναι μία ομάδα η οποία δίκαια είναι μέχρι τον τελικό. Το ίδιο όμως είμαστε και εμείς και αυτοί το ίδιο θα λένε για εμάς, ότι είμαστε καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Αυτό που μετράει είναι ότι έχουμε έναν τελικό μπροστά μας και αυτό που είπε ο προπονητής, ότι θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και θα δούμε εάν είμαστε έτοιμοι για έναν τελικό. Είμαστε μία οικογένεια και απολαμβάνουμε αυτό που συμβαίνει και το αποτέλεσμα θα δείξει εάν ήμασταν τελικό τόσο καλά προετοιμασμένοι για να γράψουμε ιστορία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!