ΜΠΑΣΚΕΤ

Και τώρα θέλει να το σηκώσει (ξανά) στο ΟΑΚΑ

Μεγάλο βήμα για τον τίτλο έκανε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 102-92 στον τριτο τελικό και παίρνοντας έτσι ξανά το προβάδισμα στη σειρά πλέον με 2-1.

Οι Πρωταγωνιστές

  • Εβάν Φουρνιέ: Ο απόλυτος ηγέτης των «ερυθρολεύκων» με 28 πόντους (6 τρίποντα) και 8 ασίστ.
  • Σάσα Βεζένκοφ: Άξιος συμπαραστάτης με 24 πόντους.
  • Νίκολα Μιλουτίνοφ: Κυρίαρχος στη ρακέτα με 17 πόντους (8/8 δίποντα) και 6 ριμπάουντ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν ζεστοί από την περιφέρεια, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (27-21). Παρά την κάμψη στην απόδοση της δεύτερης πεντάδας στη συνέχεια, η επιστροφή των Φουρνιέ και Βεζένκοφ κράτησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο ημίχρονο (47-45).
Στην τρίτη περίοδο, η σκυτάλη πέρασε αρχικά στον Τάισον Γουόρντ και έπειτα ξανά στο δίδυμο των σταρ της ομάδας, διαμορφώνοντας το 70-62.

Το δραματικό φινάλε

Αν και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +14 (83-69) στο 34′, οι «πράσινοι» αντέδρασαν και πλησίασαν στους 4 πόντους (88-84) λίγο πριν το τέλος. Τότε, ένα καθοριστικό τρίποντο του Γουόκαπ μετά από τάιμ άουτ «κλείδωσε» τη νίκη. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μέσα σε ένταση, με τον Εργκίν Αταμάν να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές στο τελευταίο λεπτό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!