Uncategorized

Και τώρα ελάτε στον Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το δεύτερο παιχνίδι στην Τουρκία απέναντι στην Εφές με 62-74 κάνοντας το 2-2 στην σειρά των play offs που μεταφέρεται στο ΣΕΦ στο οποίο θα γίνει ο τάφος τους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ένταση ειδικά από τους Τούρκους με το Αμπτί Ιπεφκσί να φλέγεται και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να βρει λύσεις στην άμυνα πάνω στον Γγρέιντζερ και την Εφές να προηγείται με 14-6. Η Εφές συνέχιζε να βρίσκει εύκολα καλάθια στους ανοιχτούς διαδρόμους που άφηνε ανοικτούς ο Ολυμπιακός και πήρε προβάδισμα με 18-8. Όμως οι ερυθρόλευκοι με ένα σερί 0-8 πλησίασε στο σκορ μειώνοντας σε 18-14 με 2’ να μένουν για τέλος της πρώτης περιόδου. Τελικά το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε πίσω την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 21-14 αλλά να έχει επιστρέψει και να δείχνει ότι μπορεί να πάρει αυτό πολύ σημαντικό παιχνίδι που ίσως κρίνει τελικά και την πρόκριση.

Η αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου βρήκε και πάλι τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω με διψήφιο νούμερο και την Εφές να προηγείται με 21-14 έχοντας εκμεταλλευτή τις κακές επιθέσεις της ελληνικής ομάδας. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι μην αφήνοντας την ομάδα του Περάσοβιτς να πάρει μεγάλη διαφορά μειώνοντας στους 6 πόντους 33-27 με 3’ να μένουν πριν από την ανάπαυλα. Έτσι λοιπόν παίζοντας σωστή άμυνα πάνω στους Αμερικανούς των γηπεδούχων αναγκάζοντας τους σε βεβιασμένα σουτ και σε συνδυασμό με την σωστή κυκλοφορία στην επίθεση ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενος 3 πόντους πίσω παγώνοντας για αρκετή ώρα την έδρα της Εφές (38-35).

Εντυπωσιακό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες με συνεχή τρίποντα και τον Ολυμπιακό να περνάει για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά μετά το 0-1 στην αρχή του παιχνιδιού με 48-52 παγώνοντας πάλι τους Τούρκους ( 3 τρίποντα σε 5’ από τον Σπανούλη που κάνει όργια στο δεύτερο ημίχρονο). Από το 38-35 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου υπέρ της Εφές μέσα σε 8’ φτάσαμε στο 54-55 με τους ερυθρόλευκους να είναι μπροστά. Η τρίτη περίοδος είναι η πιό παραγωγική για τον Ολυμπιακό στα δύο παιχνίδια στην Τουρκία αφού σημείωσε 20 πόντους και πλέον διεκδικεί 100% την νίκη και την ισοφάριση της σειράς σε 2-2. Τελικό σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου είναι 54-55 υπέρ των μαχητών του Ολυμπιακού.

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδος που θα κρίνει το παιχνίδι ξεκινάει άψογα για τον Ολυμπιακό ο οποίος έβγαλε δύο άμυνες και ευστόχησε σε ένα δίποντο και ένα γκολ φάουλ γράφονται το 54-61( χωρίς Σπανούλη και Πρίντεζη στο παρκέ). Η ομάδα των θαυμάτων και των υπερβάσεων είναι πάλι στην πόλη της με τον Σπανούλη να δίνει το μεγαλύτερο προβάδισμα για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με 57-65. Πόσες φορές είπαμε πάγωσε το Αμπτί Ιπεφκσί; Δύο ε; Γράψτε άλλη μια γιατί ο Σπανούλης το ξανά έκανε με τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Βασίλη Σπανούλη να σκοράρει και πάλι για τρείς εκτός ισορροπίας. Πλέον το μόνο που πρέπει να κάνει η ελληνική ομάδα είναι να παίξει με τον χρόνο βγάζοντας σύγχρονος σημαντικές άμυνες. Παγωμένα αγάλματα στην Τουρκία μέρος 4ο για σήμερα με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-2 στην σειρά και να ξανά παίρνει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην Εφές με άλλο ένα θαύμα από την ομάδα των υπερβάσεων και των ανατροπών. Τελικό σκορ 62-74 με τους Τούρκους να υποκλίνονται στους Έλληνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!