Uncategorized

Έχασε και τώρα όλα για όλα την Παρασκευή

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Τουρκία από την Εφές με 64-60 και έχασε το προβάδισμα στην σειρά των play offs της euroleague.

Η μπάλα στον αέρα και έχουμε παιχνίδι στην Τουρκία……. Η Εφές ξεκίνησε καλά την πρώτη περίοδο παίρνοντας προβάδισμα με 6-1 και 8-3 στην συνέχεια με τους Αμερικανούς της τουρκικής ομάδας να είναι αυτοί που βρήκαν τις λύσεις επιθετικά. Ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επιθετική πλευρά του παρκέ και ισοφάρισε σε 9-9 με 4 λεπτά να μένουν πρίν το τέλος του ενακτήριου δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες συνέχισαν σε καλούς ρυθμούς με την ομάδα του Πειραιά να ήταν αυτή που τελείωσε προηγούμενη την πρώτη περίοδο με 14-17.

Με την άμυνα να είναι το κλειδί ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 15-20 ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού πράγμα το οποίο δεν έκανε στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να ανεβάσουν την μικρή διαφορά που είχαν δημιουργήσει με αποτέλεσμα η Εφές να ισορροπήσει και πάλι το παιχνίδι και τελικά να περάσει μπροστά με δύο πόντους 27-25 3’ λεπτά πρίν το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισε να είναι κακή στην επίθεση και στην άλλη πλευρά η Εφές να πέρνει πολλά επιθετικά ριμπάουντ με τους Τούρκους να προηγούνται με 31-27 1.20 πριν οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια. Τελικά η δεύτερη περίοδος τελείωσε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 33-27 ελπίζοντας να έχει ένα πολύ καλύτερο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Εφές να πέρνει το μεγαλύτερο προβάδισμα της με 37-27 και τον Ολυμπιακό να μην ξανά ξεκινάει καλά μία περίοδο ειδικά αμυντικά και να χάνει με διψήφιο νούμερο. Στα μέσα της περιόδου οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν την κακή συμπεριφορά και στις δύο μεριές του παρκέ με τους Τούρκους να βρίσκονται στο +15 με 47-32. Τελικά η τρίτη περίοδος τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω με 51-37 έχοντας ένα πολύ κακό δεκάλεπτο.

Η τέταρτη και καθοριστική περίοδος άρχισε με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω με 13 αλλά να φαίνεται ότι αν παίξει επιτέλους μπάσκετ να μπορεί να διεκδικήσει την νίκη. Αυτό πραγματικά έγινε με τον Ολυμπιακό να αναγκάζει τους Τούρκους να εκτελούν βεβιασμένα σουτ και στην επίθεση να έχει πλάνο μειώνοντας στους 8 πόντους με 53-45 με ένα σερί 0-7. Με 3’ πριν το τέλος και τον Ολυμπιακό να έχει μειώσει στους 6 όλα πλέον είναι ανοιχτά για την νίκη αλλά ακόμα και αν έρθει η ήττα να έρθει με την μικρότερη διαφορά. 1.26 για το τέλος με τον Ολυμπιακός να μειώνει στους 3 και τον Σπανούλη να είναι ο πρωταγωνιστής με ένα τρίποντο και μία ασσίστ για το κάρφωμα του Μπίρτς. Ο Σπανούλης δίνει και πάλι την λύση με δύο απίστευτα τρίποντα πάνω σε άμυνα και μειώνει στον ένα πόντο αφού χάθηκε το ριμπάουντ στην άμυνα ( 61-60). Κρίμα για τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν κατέφερε να κάνει το διπλό χάνοντας το προβάδισμα στην σειρά αφού ηττήθηκε με 64-60 στις λεπτομέρειες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!