Uncategorized

Iσοπαλία στο φιλικό! 5 στα 5 ο Γκερέρο!

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με 1-1  απέναντι στη Σιντ-Τρούιντεν στο τρίτο φιλικό επί βελγικού εδάφους. Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν χάρις σε άλλο ένα γκολ του Γκερέρο αλλά φάνηκε ότι χρειάζονται ακόμα αρκετή δουλειά όντας στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Για τους Πειραιώτες ακολουθεί το τεστ κόντρα στη Γκενκ (21/7, 18:00, Luminus Arena),  το οποίο θα είναι το τελευταίο στο διάστημα παραμονής τους στο Βέλγιο.

 Γιαννιώτης, Μασούρας, Νικολάου, Μιράντα, Κούτρης, Ρομαό, Καμαρά, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Πάρντο και Μάνος, ήταν  οι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς για το βασικό σχήμα του Θρύλου στην αναμέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Κούτρη στα φιλικά της προετοιμασίας των Πειραιωτών.
Ο 23χρονος μπακ το προηγούμενο δίμηνο ήταν σε διαδικασία αποκατάστασης από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στον ώμο, όταν τραυματίστηκε στο ματς της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Να τονίσουμε επίσης ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στις φανέλες τους ενώ πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Σωκράτη Κόκκαλη junior που άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγα 24αωρα στο Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα από τον Πειραιά κυκλοφορούσε καλά την μπάλα ωστόσο από ένα λάθος του Ανδρούτσου στην μεσαία γραμμή ο Ντούκενς βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, πλάσαρε με το δεξί έκανε το 1-0 για την ομάδα του μόλις στο 4’. Βέβαια, και μετά την επίτευξη του γκολ οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με τον Ολυμπιακό να μην μπορούσε να δημιουργήσει ούτε μια επίθεση και να δεχόταν συνεχώς πίεση από τον αντίπαλο του. Στα πρώτα λοιπόν 25 λεπτά οι αμυντικοί του Μαρτίνς ήταν αρκετά κακοί με πολλά λάθη, κακές επιστροφές και γενικά η ομάδα είχε μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές της. Στο 30’ ο Ανδρούτσος βρέθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Μάνου, έκανε το σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Φαινόταν ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο η ομάδα από τον Πειραιά μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου και στο 33’ δημιούργησαν νέα καλή φάση χάρις σε δυνατό σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή το οποίο εξουδετέρωσε ο Πικάρ. Σκορ στο πρώτο ημίχρονο το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο γήπεδο τον Βούκοβιτς ο οποίος αντικατέστησε τον Νικολάου. Μάλιστα στο 47’, ο Σέρβος αμυντικός μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούρτη, σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους παίρνοντας την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι Βέλγοι απάντησαν στην ευκαιρία των ερυθρόλευκων με σουτ του Σεμπάλος το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιαννιώτης. Αρκετά ενοχλημένος ήταν ο Μαρτίνς με την εικόνα των παικτών του καθώς οι επιθετικοί της Σιντ Τρούιντεν βρήκαν απέναντι από τον Γιαννιώτη δύο φορές σε δύο λεπτά πράγμα που έδειχνε και πάλι ότι ανασταλτικά υπάρχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη ενδεκάδα. Στο 63’ ο Τσιμίκας πήρε την θέση του Κούρτη που προφανώς δεν μπορούσε να βγάλει ένα παιχνίδι ολόκληρο. Ακολούθως και συγκεκριμένα στο 75’ οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Λάζαρος και Γκερέρο πέρασαν στο χορτάρι και εκτός αυτού βρήκαν οι Ρομαό, Ανδρούτσος, Πάρντο και Μάνος (4-4-2). Καλύτερος ο Ολυμπιακός αμυντικά στο δεύτερο μισό κερδίζοντας μπάλες και παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο αλλά κακός στην ανάπτυξη του πράγμα που τον αφήνει μακριά από το γκολ. Στο 80’ βέβαια οι Πειραιώτες έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Γκερέρο να έδωσε στον Χριστοδουλόπουλο αλλά αυτός δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε τετ α τετ. Ωστόσο η ελληνική ομάδα ισοφάρισε στο 87’ με κεφαλιά του Γκερέρο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα απίστευτο λάθος του Πικάρ που είχε κόντρα ήλιο και έκανε 6 τα τέρματα του σε 5 φιλικά. Τελικό σκορ στην αναμέτρηση το 1-1.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!