ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Θρύλος! 7ο σερί πρωτάθλημα!

Πανάξιος, κυρίαρχος, αήττητος και πρωταθλητής για 7η διαδοχική φορά και 11η στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Θρύλος, στο πόλο Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη, σε βάρος της οποίας επικράτησαν με 11-9 και κατέκτησαν θριαμβευτικά το πρωτάθλημα μέσα στο Κολυμβητήριο του Λαιμού. Για 2η φορά στην ιστορία του, μετά τη σεζόν 2015-2016, το τμήμα Γυναικών, φτάνει αήττητο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε μια χρονιά που μετράει μόνο νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη και ενώ έχει μπροστά του τη διεκδίκηση του Κυπέλλου με το Final 4 να είναι προγραμματισμένο για τις 17-18 Ιουλίου. Η απόλυτη κυριαρχία της ομάδας του Χάρη Παυλίδη τη φετινή σεζόν, είναι αδιαμφισβήτητη αφού η σημερινή ήταν 7η νίκη σε 7 ματς κόντρα στη Βουλιαγμένη στην Ελλάδα και 8ή στα 8 μαζί με τον παιχνίδι της Ευρώπης.
Ισορροπία στο 1ο οκτάλεπτο!
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο 1ο οκτάλεπτο, είχε αρκετές αποβολές με τον Ολυμπιακό να μετράει στο διάστημα αυτό, 2/6 στην παίκτρια παραπάνω και τη Βουλιαγμένη 1/4. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην αναμέτρηση, με το τέρμα της Κίρα Κρίστμας στην παίκτρια παραπάνω στα 4:36, με τη Βουλιαγμένη να ισοφαρίζει  με την Ελληνιάδη στα 2:22, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι έπαιζε με δυο παίκτριες παραπάνω, μετά τη διπλή αποβολή της Κίρα Κρίστμας και της Μαργαρίτας Πλευρίτου.  Η Βουλιαγμένη ανέτρεψε την κατάσταση αποκτώντας το προβάδισμα με τη Ρακιντζή από την περιφέρεια (34’), όμως η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε με την Ασημάκη,  η οποία πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ της Τσουκαλά και ισοφάρισε σε 2-2, στα 12’’.
Προηγήθηκε με 5-3, με 3-0 σερί!
Στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου, η Κοντονή με σουτ από την περιφέρεια, έδωσε ξανά το προβάδισμα στις γηπεδούχες, οι οποίες κέρδισαν πέναλτι στη συνέχεια, μετά από φάουλ της Κρίστμας στη Νίνου. Η Κοντονή εκτέλεσε, όμως η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε σε κόρνερ και δεν επέτρεψε στη Βουλιαγμένη να ξεφύγει με +2. Με τη συμπλήρωση του πρώτο μισού του 2ου οκταλέπτου (3:58), ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 3-3, χάρη στο εξαιρετικό τέρμα που σημείωσε η Άλκηστη Μπενέκου από τη θέση του φουνταριστού. Μετά από εξαιρετικό τέρμα της Νικόλ Ελευθεριάδου, ο Θρύλος ανέκτησε το προβάδισμα (για πρώτη φορά μετά το 0-1 της Κρίστμας), 2:30 πριν τη λήξη της περιόδου, φτάνοντας στα 3/8 στην παίκτρια παραπάνω. Το «ερυθρόλευκο» σερί, μετά το 3-2,  συνεχίστηκε και έφτασε στο 3-0, χάρη στην ωραία προσπάθεια της Ελευθερίας Πλευρίτου, η οποία το μετέτρεψε σε 3-5 στα 1:47, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 2η περίοδος.
Έλεγξε το ματς, αύξησε τη διαφορά!
Στη έναρξη του 3ου οκταλέπτου και συγκεκριμένα στα 5:51, ο Ολυμπιακός έχασε με τρεις ποινές την Κίρα Κρίστμας, αφού υπέπεσε σε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε η Ξενάκη, όμως η Σταματοπούλου, απέκρουσε και το δεύτερο πέναλτι της Βουλιαγμένης στο παιχνίδι.  Στο κομβικό αυτό σημείο, ο Ολυμπιακός αύξησε στην επόμενη φάση, το προβάδισμά του για πρώτη φορά στα 3 γκολ, με την Τσουκαλά να σκοράρει στην κόντρα (5:36). Η ίδια παίκτρια στη συνέχεια, με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα διεύρυνε το «ερυθρόλευκο» σερί στο 5-0, ευστοχώντας στο πέναλτι το οποίο είχε κερδίσει νωρίτερα η Νικόλ Ελευθεριάδου. Ο Ολυμπιακός, 4:05 πριν τη λήξη του οκταλέπτου, ήταν μπροστά στο σκορ με +4 και είχε καταφέρει να κυριαρχήσει απόλυτα στο ματς. Οι γηπεδούχες, περίπου 12 αγωνιστικά λεπτά μετά το προηγούμενο τους τέρμα στις αρχές του 2ου οκταλέπτου, με την Κοντονή, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, στα 3:25, με την Πρωτοπαπά να μειώνει σε 4-7. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δια χειρός Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία με το δεύτερο προσωπικό και εξαιρετικό τέρμα από την περιφέρεια, επανέφερε τη διαφορά του +4, πετυχαίνοντας το 4-8 (0:49). Η Βουλιαγμένη μείωσε εκ νέου με την Πάτρα στην παίκτρια παραπάνω (0:14), όμως ο Θρύλος είχε για άλλη μια φορά την απάντηση και με ένα πανέξυπνο τέρμα της Κανετίδου στα 2’’ από την περιφέρεια, έφτασε  στο 5-9!
Αήττητες, κυρίαρχες και πρωταθλήτριες!
Η τελευταία περίοδος άρχισε με την Ξενάκη να μειώνει σε 6-9 από τη θέση του φουνταριστού και η ίδια παίκτρια σημείωσε το 7-9, σκοράροντας στην παίκτρια παραπάνω στα 6:34. Το 2-0 σερί της Βουλιαγμένης, σταμάτησε η Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία με το τρίτο της προσωπικό τέρμα και πάλι από την περιφέρεια, επανέφερε τη διαφορά του +3, γράφοντας το 7-10 στα 6:08. Στη συνέχεια ακολούθησε νέο 2-0 σερί της Βουλιαγμένης η οποία βρήκε λύσεις με σκόρερ τη Γιαννοπούλου στα 3:56 και στα 2:59, για να μειώσει στο ελάχιστο τη διαφορά, φτάνοντας στο 9-10.  Αυτή τη φορά τη λύση για τον Ολυμπιακό, έδωσε η Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία αξιοποίησε την ασίστ της Νικόλ Ελευθεριάδου και «έγραψε» το 9-11, στην παίκτρια παραπάνω, δίνοντας το «μαξιλαράκι» του +2. Οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν τις επόμενες άμυνες κλειδώνοντας τη νίκη με το τελικό 11-9 και την κατάκτηση του 7ου διαδοχικού πρωταθλήματος και 11ου συνολικά, το οποίο συνοδεύεται με το αήττητο!
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 2-4, 4-2

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!