ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όσα είπε ο Μαρτίνεθ μετά τη χθεσινή νίκη

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, από την προσπάθεια των παικτών του αλλά και τη νίκη επί του Πανσερραϊκού με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού:

Εκτός από τη νίκη τι άλλο κρατάτε από το ματς;

Πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μας για την προσπάθεια, γιατί όταν ξεκινάς το πρωτάθλημα με επιτυχία σου δίνει αυτοπεποίθηση. Ήταν μία απαιτητική εβδομάδα, από ένα ταξίδι και ένα ματς με δύσκολο αντίπαλο. Είμαστε χαρούμενοι από την πρόκρισή μας, αλλά είναι νωρίς και έχουμε παίκτες που είναι μαζί μας για μικρό χρονικό διάστημα και είναι δύσκολο να προσαρμοστούν για να παίζουν πολλούς αγώνες. Οπότε οι συνθήκες πριν τον αγώνα ήταν ήδη δύσκολες. Νομίζω πως είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή μας να κερδίσουμε και να σκοράρουμε, θέλαμε να σκοράρουμε νωρίτερα. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με κλειστή άμυνα και που αμύνεται καλά, σε αυτά τα ματς η δυσκολία είναι να μπει το πρώτο γκολ. Είχαμε 22 προσπάθειες, όμως μόνο δύο φορές σκοράραμε. Θα ήταν καλύτερα να είχαμε σκοράρει νωρίτερα, αυτό θέλαμε, έτσι ήρθε η πίεση όσο περνούσε ο χρόνος και είχαμε αστοχία στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο είχαμε καλή στάση στο παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές κράτησαν την υπομονή και την επιμονή τους και κατάφεραν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του, αυτό οφείλεται στις οδηγίες σας ή τις αλλαγές, όπως και αν περιμένατε τόσο καλό τον Γκουστάβο Σκάρπα στο ντεμπούτο του;

Στο ποδόσφαιρο αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η ακρίβεια και η επιτυχία για να σκοράρεις. Έτσι θα έρθει η επιτυχία. Αυτό μας έλειπε στο πρώτο ημίχρονο και το διορθώσαμε με τη βοήθεια των αλλαγών μας και όχι μόνο, διορθώσαμε την ακρίβεια και καταλάβαμε ότι αυτό μας έλειπε όσο περνούσε η ώρα. Είναι δύσκολο όταν οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους για μικρό χρονικό διάστημα. Όταν λέτε ότι ο Σκάρπα είναι καλός αυτό οφείλεται και στη συμπεριφορά των υπολοίπων. Ο Σκάρπα μπορεί να είχε μία καλή απόδοση, αλλά αυτό οφείλεται και στη βοήθεια των συμπαικτών του. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να δουλεύουμε. Πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωνόμαστε, αυτό θα πάρει χρόνο. Αυτό που μας λείπει ξεκάθαρα είναι η βελτίωση στην τελική προσπάθεια και αυτό οφείλεται στην ακρίβεια, ώστε να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε. Γενικότερα πρέπει να «τρεφόμαστε» από τις επιτυχίες μας, η νίκη είναι σημαντική και μας δίνει βοήθεια για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Έχετε κατασταλάξει για την Πέμπτη για τους ακραίους μπακ, επειδή δε θα έχετε στη διάθεσή σας τον Ροντινέι.

Προσπαθήσαμε να μοιράσουμε τα λεπτά συμμετοχής στο αποψινό ματς, κάτι που ήταν αρκετά σημαντικό. Έπρεπε να επιλέξουμε τους παίκτες που ήταν σε καλή κατάσταση και να μην πάρουμε κάποιο ρίσκο, ώστε να είμαστε πιο φρέσκοι στη συνέχεια που έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μέσα σε λίγες ημέρες. Τώρα πρέπει να περάσουμε μία ημέρα αποκατάστασης και να σχεδιάσουμε το ματς της Πέμπτης. Πρέπει να δείξουμε την ταυτότητά μας, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι να αποδώσουν καλύτερα για την Πέμπτη. Χωρίς φυσικά όπως είπαμε και πριν να πάρουμε κάποιο ρίσκο για τυχόν τραυματισμούς. Με όλα αυτά τα στοιχεία θα λάβουμε τις αποφάσεις μας. Θέλουμε πως και πως να έρθει το ματς της Πέμπτης για να δούμε και πάλι ένα γεμάτο γήπεδο, γιατί ο κόσμος μας είναι ένα σημαντικό στοιχείο για εμάς και μας δίνει τη δύναμη να βελτιωνόμαστε. Έχουμε στην τσέπη μας μία πρόκριση, νικήσαμε στην πρεμιέρα με 2-0 και όλα αυτά μας δίνουν όρεξη για δουλειά και για τον αγώνα της Πέμπτης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Για να επισκεφτείτε το REDPEN παρακαλούμε απενεργοποιήστε το ADBLOCK για τη σελίδα (redpen.gr)! Είναι ο μόνος τρόπος να μπορούμε να συνεχίσουμε να τα γράφουμε όλα κόκκινα!