Κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό και “βλέπει” προς Champions League

Με μια πειστική εμφάνιση στο τελευταίο του παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας αρκετές κλασικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε υψηλότερα επίπεδα.
Το πρώτο ημίχρονο είχε έντονο ρυθμό και αρκετές συγκινήσεις. Μετά από ορισμένες άστοχες προσπάθειες του Τσικίνιο, ο Ολυμπιακός πίστεψε πως πήρε το προβάδισμα στο 40′ με τον Μπρούνο, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ στην αρχή της φάσης. Η δικαίωση για την υπεροχή των γηπεδούχων ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Ροντινέι πήρε το ριμπάουντ μετά από δοκάρι του Ταρέμι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κυριαρχία του και να μην επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός για την εστία του Τζολάκη. Οι παίκτες του «Θρύλου» συνέχισαν να πιέζουν, με τον Ταρέμι και τον Μαρτίνς να πρωταγωνιστούν σε σημαντικές φάσεις, ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Λαφόντ, χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές για να κρατήσει το σκορ στο 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μπρούνο, Πιρόλα, Ρέτσος, Κοστίνια, Γκαρθία, Έσε (36′ Σιπιόνι), Μαρτίνς (73′ Αντρέ Λουίς), Ροντινέι, Τσικίνιο, Ταρέμι (73′ Ελ Κααμπί).
Παναθηναϊκός (Ράφα Μπενίτεθ): Λαφόντ, Καλάμπρια, Τουμπά, Πάλμερ-Μπράουν, Κυριακόπουλος, Κοντούρης (62′ Σιώπης), Τσέριν (78′ Τσιριβέγια), Ταμπόρδα (62′ Τζούρισιτς), Αντίνο (46′ Ζαρουρί), Τεττέη, Σβιντέρσκι (83′ Γιάγκουσιτς).



